Boekhandel Douwes Den Haag

Psyche en Fidessa

door Louis Couperus met platen van Reith

Beb Reith & Louis Couperus

Psyche en Fidessa

Psyche en Fidessa

door Louis Couperus met platen van Reith

Psyche en Fidessa

 

Deze geïllustreerde heruitgave van de sprookjes Psyche en Fidessa van Louis Couperus bevat 76 tekeningen van B. Reith (1894-1974). De prenten passen in de Art Nouveau van rond de eeuwwisseling.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 29,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Psyche en Fidessa

Deze editie van de sprookjes Psyche en Fidessa van Louis Couperus is volledig geïllustreerd met tekeningen van B. Reith (1894-1974). In 1927 verscheen de beroemde editie van Psyche met een selectie van zijn tekeningen. Minder bekend is dat hij ook voor Fidessa illustraties maakte. Deze tekeningen zijn in het bezit van het Rijksprentenkabinet in Amsterdam. Ook de illustraties voor Psyche die niet zijn gebruikt worden daar bewaard. In 2014 verscheen dan eindelijk een integrale uitgave met álle beschikbare 'sprookjestekeningen', illustraties die Couperus zelf 'bizonder mooi' vond.

Deze heruitgave (in kleiner formaat) bevat één extra tekening, in totaal 76 illustraties. De tekeningen zijn allemaal gemaakt in Oostindische inkt, behalve één aquarel. De prenten passen in de Jugendstil of Art Nouveau van rond de eeuwwisseling. Kortom, een zeer bijzondere Couperus-uitgave.


ISBN
9789492351104
Pagina's
316
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Reith Hendriks & Partners

Literatuur