Boekhandel Douwes Den Haag

De wereld van Italo Svevo

Schrijver en zakenman

Rob Luckerhof

De wereld van Italo Svevo

De wereld van Italo Svevo

Schrijver en zakenman

De wereld van Italo Svevo

 

Italo Svevo (Triëst, 1861-1928) is een van de merkwaardigste fenomenen uit de Italiaanse literatuur. In zijn jonge jaren schreef hij twee onopgemerkt gebleven romans, waarna hij teleurgesteld zijn literaire ambities voor lange tijd terzijde schoof.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 18,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De wereld van Italo Svevo

Italo Svevo (Triëst, 1861-1928) is een van de merkwaardigste fenomenen uit de Italiaanse literatuur. In zijn jonge jaren schreef hij twee onopgemerkt gebleven romans, waarna hij teleurgesteld zijn literaire ambities voor lange tijd terzijde schoof. Om vervolgens in de herfst van zijn leven terug te komen met zijn meesterwerk Bekentenissen van Zeno, dat in 1927 de literaire sensatie in Parijs is.

Boekverkoper Rob Luckerhof raakte volledig in de ban van Svevo’s werk en van het intrigerende leven van deze schrijver.
In 'De wereld van Italo Svevo', de eerste Nederlandse boekpublicatie over Svevo, ontrafelt hij de geheimen achter diens dubbelbestaan als schrijver en zakenman. Met als resultaat een indringend portret van een tegendraadse en onbegrepen literator, die met zijn genadeloos eerlijke zelfanalyse in zijn romans alle literaire conventies van zijn tijd omverschopte. Veel aandacht is daarbij ingeruimd voor zijn langdurige vriendschap in Triëst met de jonge James Joyce, die net als hij op zoek naar erkenning is.

Over de auteur: Rob Luckerhof (1950) studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en was werkzaam in het boekenvak. In 1996 richtte hij in Haarlem de Kennemer Boekhandel op, waarvan hij tot 2020 directeur en eigenaar was. Hij schrijft artikelen voor tijdschriften over literair-historische onderwerpen. 'De wereld van Italo Svevo' is zijn eerste boek.


ISBN
9789492395320
Pagina's
212
Verschenen
NUR
321
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Prominent

Biografieën literaire auteurs
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren