Boekhandel Douwes Den Haag

De Veluwe

Biografie van het grootste natuurlandschap van Nederland

Hans Bleumink & Jan Neefjes

De Veluwe

De Veluwe

Biografie van het grootste natuurlandschap van Nederland

De Veluwe

 

We kennen de Veluwe als een van de meest geliefde natuurgebieden van Nederland. Veel minder bekend is dat het ook een van onze oudste cultuurlandschappen is. Een landschap dat in duizenden jaren door de mens is gevormd.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 34,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De Veluwe

We kennen de Veluwe als een van de meest geliefde natuurgebieden van Nederland. Veel minder bekend is dat het ook een van onze oudste cultuurlandschappen is. Een landschap dat in duizenden jaren door de mens is gevormd. In de pre-historie was het Veluwemassief zelfs een van de dichtst bevolkte gebieden van Nederland. In de middeleeuwen veranderde dat. Doordat boeren de bodem uitputten, werd het een leeg en nauwelijks bewoond gebied met heide, zand-verstuivingen en bossen. Voor de adel waren die woeste gronden in de zeventiende eeuw de beste jachtgebieden van Europa. Tegenwoordig koesteren we de Veluwe om zijn waardevolle natuur, waar we rust, ontspanning en inspiratie kunnen vinden. Het is het grootste aaneengesloten natuurgebied op land.

In De Veluwe – Biografie van Nederlands grootste natuur-gebied laten landschapsonderzoekers Jan Neefjes en Hans Bleumink zien dat ook het uitgestrekte laagland rond het Veluwemassief – de IJsselvallei, de voormalige Zuiderzeekust, de Gelderse Vallei en de Veluwezoom – bij ?de Veluwe hoort. Landschappelijk en historisch gezien is het één gebied.
Deze biografie vertelt voor het eerst het complete verhaal van het Veluwse landschap, van de heidevelden en de malebossen, van de landgoederen, de dorpen en de steden, van de sprengen en de watermolens. Het is een rijk geïllustreerde reis door de tijd. Een reis vol landschappelijke ontdekkingen, die je op een nieuwe manier naar de Veluwe laat kijken.


ISBN
9789492474414
Pagina's
288
Verschenen
NUR
930
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Blauwdruk