Boekhandel Douwes Den Haag

De kunst van het onmaakbare

Pleidooi voor onvoorspelbaarheid, verbinding en creatie in loopbaan en organisatie

Jelte C. Krist

De kunst van het onmaakbare

De kunst van het onmaakbare

Pleidooi voor onvoorspelbaarheid, verbinding en creatie in loopbaan en organisatie

De kunst van het onmaakbare

 

De werkelijkheid is te complex om te vangen in modellen en structuur. Of het nu gaat om een opleiding, een loopbaan of een organisatie: we kunnen de wereld niet naar onze hand zetten. Toch bekijken we het werkende leven en verandering vanuit grip, quick fix trucs en efficiëntie.Nog te verschijnen

€ 22,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De kunst van het onmaakbare

De werkelijkheid is te complex om te vangen in modellen en structuur. Of het nu gaat om een opleiding, een loopbaan of een organisatie: we kunnen de wereld niet naar onze hand zetten. Toch bekijken we het werkende leven en verandering vanuit grip, quick fix trucs en efficiëntie. Allemaal toegankelijk gepresenteerd in opleidingen en zelfhulpboeken. En in organisaties worden ingewikkelde vraagstukken met eenduidige oplossingen en interventies aangepakt.

Dit boek ontmaskert de maakbaarheid van stappenplannen, veranderprogramma’s en ‘succes is een keuze’. In De kunst van het onmaakbare volg je het persoonlijke verhaal van Junior, een professional die bij organisatieadviesbureau Bureau X werkt. Hij geniet van de verleidingen van de corporate city, hij volgt de regels en stelt SMART doelstellingen op. Zo werkt hij hard aan zijn glansrijke carrière. Maar dan ontdekt Junior brieven van zijn vader en breekt er een crisis uit bij Bureau X. Twee zaken die zijn geloof in bestaande formats en richtlijnen doen wankelen.

Het verhaal over Junior wordt afgewisseld met werkprincipes die zijn gebaseerd op de ervaring van de auteur en wetenschappelijke denkers uit biologie, sociologie en organisatiekunde. Dit geeft je een fundamenteel andere kijk op de dynamiek in jezelf, in organisaties en in onze samenleving.
Ook stimuleert het boek je om de beschreven principes toe te passen. Het helpt je bij het bewandelen van je eigen pad en het zoeken naar creatieve oplossingen voor de lastige vraagstukken van onze tijd.

Jelte C. Krist is organisatie- en veranderkundige. Vanuit zijn eigen bedrijf helpt hij bij organisatievraagstukken, loopbaanontwikkeling en teamleren. Daarnaast is hij lecturer Organisatiekunde en HRM aan de Hogeschool Utrecht.


ISBN
9789492528889
Pagina's
272
Verschijnt
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
S2 Uitgevers

Management en Economie