Boekhandel Douwes Den Haag

Familiezaken zonder ruzie

Ervaringsverhalen, tips en inzichten voor opvolgers in het familiebedrijf

Esther Reinders

Familiezaken zonder ruzie

Familiezaken zonder ruzie

Ervaringsverhalen, tips en inzichten voor opvolgers in het familiebedrijf

Familiezaken zonder ruzie

 

Familiebedrijven hangen de vuile was niet buiten. Verhalen over opvolging gaan over familieleden en dat ligt gevoelig. Het gevolg is dat er weinig te vinden is over wat opvolging door familieleden nu echt allemaal teweegbrengt.


Nog te verschijnen

€ 29,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Familiezaken zonder ruzie

Familiebedrijven hangen de vuile was niet buiten. Verhalen over opvolging gaan over familieleden en dat ligt gevoelig. Het gevolg is dat er weinig te vinden is over wat opvolging door familieleden nu echt allemaal teweegbrengt. Het persoonlijke verhaal blijft vaak binnenskamers. Als je opvolger wordt of bent, is het fijn om te weten hoe anderen een overname hebben beleefd. Ruim 25 opvolgers, in verschillende fases van hun carrière, voelden de noodzaak om over de emotionele kant van opvolging te vertellen om de volgende generaties voor te bereiden op het life event dat een overname is.

Zeven op de tien overnames mislukken. Onderzoek wees uit dat meer dan de helft van die mislukte overnames wordt veroorzaakt door slechte communicatie binnen de familie en een gebrek aan vertrouwen. De economische schade is enorm. De emotionele schade is echter niet in geld uit te drukken.

Dit boek is taboedoorbrekend te noemen. Naast de interviews vind je ook tips en inzichten over gevoelige thema’s als talent, broers en zussen, niet meewerkende familieleden, belangen, loyaliteit, verwachtingen, patronen en nog veel meer gevoelige onderwerpen. De situaties in familiebedrijven kunnen enorm verschillen, maar de problemen lijken vaak overeen te komen. Met dit boek kunnen zowel opvolgers als overdragers werken aan een succesvolle én harmonieuze overname.

Esther Reinders (1977, opvolgerscoach) begon haar carrière aan het begin van deze eeuw als journalist. In 2014 stapte ze met haar man in het technische bedrijf van haar vader. Opvolging bleek echter zowel zakelijk als emotioneel complexer dan gedacht. Na lang wikken en wegen besloot het stel weer te stoppen. Esther volgde hierna een tweejarige coachopleiding en sindsdien heeft ze al vele ondernemers gecoacht. Nu coacht ze opvolgers in familiebedrijven om overnames succesvol én harmonieus te laten verlopen.


ISBN
9789492528988
Pagina's
176
Verschijnt
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
S2 Uitgevers

Management en Economie