Boekhandel Douwes Den Haag

Het wezenlijke

Aardse mystiek in filosofie en kunst

Arnold Ziegelaar

Het wezenlijke

Het wezenlijke

Aardse mystiek in filosofie en kunst

Het wezenlijke

 

In dit boek onderzoekt filosoof Arnold Ziegelaar de relatie tussen bestaanservaringen, filosofie en kunst. De leidraad van het boek is dat kunst en filosofie belangrijk zijn, omdat ze het wezenlijke van het menselijk bestaan aanduiden.


Nog te verschijnen

€ 28,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Het wezenlijke

In dit boek onderzoekt filosoof Arnold Ziegelaar de relatie tussen bestaanservaringen, filosofie en kunst. De leidraad van het boek is dat kunst en filosofie belangrijk zijn, omdat ze het wezenlijke van het menselijk bestaan aanduiden. Ziegelaar illustreert dat aan de hand van gedichten en schilderijen.

In kunst en filosofie kan de mens zijn eigenheid en bestemming zoeken. Gebrek aan kunst en filosofie is verschraling, is verzwakking van de aandacht voor het wezenlijke, is gebrek aan geestelijk leven met zijn diepste vragen en fascinaties. Alleen geestelijk leven kan het menselijk leven volledig maken.

In het boek bespreekt Ziegelaar het wezenlijke aan de hand van noties als het schone, het verhevene, het sublieme. Ook introduceert hij nieuwe noties om ervaringen van aardse mystiek te kenmerken, zoals het betekenisloze, het innige en het desolate. Het boek is daarmee een originele synthese van filosofie van de kunst en mystieke filosofie.

'Het wezenlijke', een duizelingwekkende leeservaring.


ISBN
9789492538475
Pagina's
304
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Filosofie