Boekhandel Douwes Den Haag

HIMALAYA BIBLIOTHEEK

Nepalese novellen

Nederland en het dak van de wereld verhalen van vijftig jaar verbinding

Cas de Stoppelaar & Barend Toet & Krijn de Best

Nepalese novellen

HIMALAYA BIBLIOTHEEK

Nepalese novellen

Nederland en het dak van de wereld verhalen van vijftig jaar verbinding

HIMALAYA BIBLIOTHEEK: Nepalese novellen

 

Door de diversiteit in verhalen en de liefde voor Nepal die uit de verhalen blijkt, een prettig en bijzonder boek over een land nog volop in ontwikkeling. Recensie NBD Biblion.


Niet leverbaar

€ 20,00

Bezorgen: Levertijd onbekend


Beschrijving HIMALAYA BIBLIOTHEEK: Nepalese novellen

Dit boek is tegelijk een liber amicorum, een bloemlezing, een stukje geschiedschrijving en een vooruitblik op de toekomst. Het werd geschreven door verstokte Nepal-adepten van zeer uiteenlopende handel en wandel. Sommige bijdragen stammen van lang geleden toen Nepal een net ontdekt juweeltje was - tenminste dat dacht iedereen - andere verhalen zijn kakelvers.

Uitersten trekken elkaar aan, zegt het spreekwoord. Maar verklaart dat de passie die veel Nederlandse laaglanders gedurende de laatste 50 jaar hebben gevoeld voor Nepal, een van de hoogste maar ook armste landen ter wereld?

Het woord passie wordt maar al te vaak misbruikt, maar in het kader van de belangstelling van Nederlandse zijde voor Nepal mogen we echt wel van bevlogenheid spreken. Sinds het midden van de jaren '60 van de vorige eeuw, trokken steeds grotere groepen wandelaars en cultuurliefhebbers erheen voor een - vaak behoorlijk zware - trekking door dunbevolkte bergstreken en/of een verblijf in en rond de Kathmandu-vallei waar (nog steeds) een massa tempels, kloosters en paleizen te vinden is.

De beweegredenen om naar Nepal te gaan variëren - van het zoeken naar een exclusieve vakantiebeleving tot de verkenning van onbekende godsdiensten, maar ook van het bieden van ontwikkelingshulp tot het zoeken naar zakelijke mogelijkheden. Emotioneel, rationeel, edelmoedig of juist ik-gericht.

Dit boek biedt een kaleidoscopisch beeld van vijftig jaar Nepal-ervaringen van sleutelfiguren als Dolf Noordijk, Toni Hagen, Sir Edmund Hillary en kroonprins Willem-Alexander. Met bijdragen van onder andere Krijn de Best, Broughton Coburn, Carroll Dunham, Katja Staartjes, Cas de Stoppelaar, Barend Toet en Sjoerd de Vries.


ISBN
9789492618153
Pagina's
208
Verschenen
Serie
HIMALAYA BIBLIOTHEEK
NUR
500
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Leonon Media

Reizen algemeen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren