Boekhandel Douwes Den Haag

LAW-gids

De Romeinse Limes

Romeinse Limespad

Ad Snelderwaard & Jolanda Denekamp & Jon Rietman & Marga Klein

De Romeinse Limes

LAW-gids

De Romeinse Limes

Romeinse Limespad

LAW-gids: De Romeinse Limes

 

ROMEINSE LIMESWANDELPAD Katwijk aan Zee- Berg en Dal(Duivelsberg) ’Sin, sin, sin…dex, sin’ ’Links, links, links…rechts, links’ Een Romeinse centurio roept commando’s naar zijn soldaten die op hun sandalen keurig in gelid marcheren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 19,45

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving LAW-gids: De Romeinse Limes

ROMEINSE LIMESWANDELPAD Katwijk aan Zee- Berg en Dal(Duivelsberg)

’Sin, sin, sin…dex, sin’
’Links, links, links…rechts, links’
Een Romeinse centurio roept commando’s naar zijn soldaten die op hun sandalen keurig in gelid marcheren. Ze zijn op weg naar hun castellum…
Waarom kwamen de Romeinen zo’n 2000 jaar geleden naar ons koude, natte land? Stap in de voetsporen van de Romeinen en ontdek het antwoord. Wandel 275 kilometer langs gereconstrueerde wachttorens en castella langs de Romeinse Limes, bewonder de op-gegraven artefacten in topmusea zoals het Rijkmuseum voor Oudheden in Leiden en Het Valkhof in Nijmegen. Leer meer over de uitwisseling van goederen en cultuur tussen Romeinen en andere in het gebied wonende volken, zoals de Bataven.
De noordelijke grens van het Romeinse Rijk loopt in het Nederlandse gebied langs de Rijn (nu de Oude Rijn, Leidse Rijn, Kromme Rijn en Nederrijn) van Katwijk aan Zee tot aan Nijmegen. Je wandelt door steden, polders, over dijken en jaagpaden, langs forten en molens en door nieuwe natuur.
Dit deel van de Romeinse Limes, het grootste archeologische monument van Nederland, staat op de nominatie voor de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Wandelnet
Amersfoort
www.wandelnet.nl


ISBN
9789492641069
Pagina's
208
Verschenen
Serie
LAW-gids
NUR
502
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Stichting Wandelnet

Wandelgidsen