Boekhandel Douwes Den Haag

Elfstedenpad

De wandeltocht der wandeltochten

Luuk Gijselhart & Ad Snelderwaard & Jon Rietman & Flip van Doorn

Elfstedenpad

Elfstedenpad

De wandeltocht der wandeltochten

Elfstedenpad

 

Wandelaars kunnen niet alleen bij strenge vorst, maar op elke dag van het jaar de route langs de Friese Elfsteden afleggen, niet met Friese doorlopers maar met wandelschoenen. It giet dus altijd oan!


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Elfstedenpad

Wandelaars kunnen niet alleen bij strenge vorst, maar op elke dag van het jaar de route langs de Friese Elfsteden afleggen, niet met Friese doorlopers maar met wandelschoenen. It giet dus altijd oan! Het Elfstedenpad volgt natuurlijk zoveel mogelijk het parcours van de beroemde schaatstocht vol natuur en historie.

De route
Gebruikmakend van voormalige jaagpaden en kerkenpaden, van eeuwenoude grasdijken, van veelbetreden handelswegen, zijn routemakers Johan Vellinga en Broer Adema erin geslaagd de Friese steden op een voor wandelaars zo aantrekkelijk mogelijke manier aan elkaar te rijgen. Het Elfstedenpad is met 300 kilometer een stuk langer dan de andere Elfstedentochten. Daar is een goede reden voor: schaatsers en ook wandelaars volgen over het algemeen de kortste weg, maar deze route volgt de mooiste paden. Het Streekpad is op te splitsen in zestien dagwandeltochten, variërend van 12 tot 24 kilometer lang.

11Fountains: de grootste beeldentuin van Europa
Alle elf de Friese steden hebben er één: een opvallend kunstwerk in de vorm van een fontein. Waarom staan die beelden er? Het begon in 2018, toen Leeuwarden was uitgeroepen tot ‘Culturele Hoofdstad van Europa’. Een bijzondere gebeurtenis die vroeg om een bijzondere actie. Kunstcriticus en curator Anna Tilroe ontdekte dat vrijwel alles in Friesland om water draait en een karakteristiek symbool daarvoor is een fontein. Ze vatte het plan om iedere stad te voorzien van een groot kunstwerk in de vorm van een fontein. Uiteraard met een link naar de desbetreffende locatie. De meeste beelden liggen aan of vlakbij de route.

Op pad met de controlekaart
In de wandelgids van het Elfstedenpad vind je de controlekaart. In elke stad zijn er officiële stemplaatsen. Met een volle controlekaart kom je in aanmerking voor een stijlvol ambassadeursspeldje met logo van het Elfstedenpad en een oorkonde. De kosten van deze herinnering bedragen incl. verzendkosten € 12,50. Met deze bijdrage draag jij een steentje bij aan het beheer en het verder ontwikkelen van het Elfstedenpad.

Veel wandelplezier namens het Wandelnet team!


ISBN
9789492641212
Pagina's
168
Verschenen
NUR
0
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Stichting Wandelnet