Boekhandel Douwes Den Haag

Onbeslist

Wat de klimaatwetenschap ons vertelt, wat zij ons niet vertelt, en waarom dit van belang is

Dr. Steven E. Koonin

Onbeslist

Onbeslist

Wat de klimaatwetenschap ons vertelt, wat zij ons niet vertelt, en waarom dit van belang is

Onbeslist

 

Als het over klimaatverandering gaat, hebben wetenschappers, de media, politici en andere prominente sprekers verklaard dat ‘de wetenschap eruit is’. In werkelijkheid is de informatiestroom vanuit de wetenschap naar de politiek en de populaire media gecorrumpeerd door misverstanden en verkeerde voorstellingen van zaken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 34,50


Beschrijving Onbeslist

Als het over klimaatverandering gaat, hebben wetenschappers, de media, politici en andere prominente sprekers verklaard dat ‘de wetenschap eruit is’.

In werkelijkheid is de informatiestroom vanuit de wetenschap naar de politiek en de populaire media gecorrumpeerd door misverstanden en verkeerde voorstellingen van zaken. Kernvragen – bijvoorbeeld over de manier waarop het klimaat reageert op onze invloed, wat de gevolgen zullen zijn en wat een goede respons zou zijn – blijven grotendeels onbeantwoord. Ja, het klimaat verandert, maar het waarom en hoe zijn niet zo duidelijk als men je wil doen geloven.In Onbeslist zullen lezers ontdekken dat onderstaande voorspellingen onterechte angstaanjagers zijn:

* De stijgende zeespiegel zal onze kusten overspoelen.

* Orkanen en tornado’s zullen heviger worden en frequenter voorkomen.

* Het aantal klimaatslachtoffers zal toenemen.

* Klimaatverandering gaat een economische ramp worden.Onbeslist zal zeker je klimaatideeën aan het wankelen brengen, en allemaal ten goede. Als we duizenden miljarden dollars aan investeringen doen, verdienen we het om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn.”— Bjørn Lomborg, econoom en voorzitter van de

Copenhagen Consensus CenterOver de auteurDr. Steven E. Koonin is een zeer vooraanstaande wetenschapper uit de Verenigde Staten, lid van de National Academy of Sciences. Momenteel is hij hoogleraar aan de New York University.

Dr. Koonin was topambtenaar op het gebied van wetenschap bij het ministerie van Energie onder president Obama (2009-2017). Zijn portefeuille bevatte onder meer het klimaatonderzoeksprogramma en de strategie voor energietechnologie.

Vanaf 2014 begon Koonin zich in een reeks artikelen en lezingen kritischer uit te spreken over klimaatverandering. Hij vindt dat het grote publiek geregeld misleid wordt over de staat van het klimaat.


ISBN
9789492665768
Pagina's
352
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Succesboeken.nl

Mens en Maatschappij