Boekhandel Douwes Den Haag

Leven en werk van rechercheur De Cock

Een fan aan het woord over de bekendste detective van Nederland

P. Dieudonné

Leven en werk van rechercheur De Cock

Leven en werk van rechercheur De Cock

Een fan aan het woord over de bekendste detective van Nederland

Leven en werk van rechercheur De Cock

 

‘Mijn naam is De Cock…De Cock, met ceeooceekaa.’ De bekendste, meest bewonderde en nagebootste fictieve politieman van Nederland is zonder twijfel rechercheur Jurriaan de Cock van het aloude politiebureau aan de Warmoesstraat te Amsterdam.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 16,95


Beschrijving Leven en werk van rechercheur De Cock

‘Mijn naam is De Cock…De Cock, met ceeooceekaa.’
De bekendste, meest bewonderde en nagebootste fictieve politieman van Nederland is zonder twijfel rechercheur Jurriaan de Cock van het aloude politiebureau aan de Warmoesstraat te Amsterdam. In de reeks die A.C. Baantjer over hem schreef, lost de grijze speurder met veel verve uiterst gecompliceerde moordzaken op. Wie louter één deeltje ter hand neemt om De Cock erin te bestuderen, zal geen schat aan informatie opdiepen. Dat verandert zodra men alle delen aandachtig beschouwt.
Paul Dieudonné deed jarenlang diepgravend onderzoek. In deze De Cock-biografie deelt hij met groot enthousiasme de bijzondere vondsten die hij uit Baantjers omvangrijke oeuvre haalde. De lezer zal kennisnemen van de uitzonderlijke neus van de grijze speurder, welke ongewone hobby hij lijkt te hebben en waarom je beter niet aan de Schapendrift in Blaricum kunt wonen. Dieudonné speculeert ook op overtuigende wijze over de vraag waar in Amsterdam rechercheur De Cock nou eigenlijk woont. Na lezing van deze biografie zal elke fan van Baantjer met andere ogen naar de De Cock-serie kijken.
Naast fan van Baantjer is Dieudonné de schrijver van een detectiveserie over rechercheur Lucien de Klerck en diens collega Ruben Klaver van de Rotterdamse politie. De auteur woont met zijn vrouw in Canada.


ISBN
9789492715685
Pagina's
240
Verschenen
NUR
321
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
E-Pulp Publishers

Biografieën literaire auteurs