Boekhandel Douwes Den Haag

Wacht maar tot ik groter ben

Michael Planting

Wacht maar tot ik groter ben

Wacht maar tot ik groter ben

Wacht maar tot ik groter ben

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de twaalfjarige Gabrian Sijbrands samen met zijn ouders en twee jaar jongere broer Jordan van doorgangskamp Westerbork op transport gezet naar het vernietigingskamp Auschwitz.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 21,50


Beschrijving Wacht maar tot ik groter ben

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de twaalfjarige Gabrian Sijbrands samen met zijn ouders en twee jaar jongere broer Jordan van doorgangskamp Westerbork op transport gezet naar het vernietigingskamp Auschwitz. In Polen komt de trein gedwongen tot stilstand en volgt er een confrontatie met het Poolse verzet, waarbij enkel de kinderen worden bevrijd. Hun vrijheid is echter van korte duur en de groep kinderen wordt overmeesterd door patrouillerende Duitse soldaten. Daarbij vallen Gabrian en Jordan in handen van de meedogenloze nazi-commandant Karl Vonkle, die duistere plannen met hen heeft en hun levens op brute wijze scheidt. Terwijl Gabrian gedwongen wordt om misstanden in Auschwitz te melden bij de kampleiding, wordt Jordan op slinkse wijze ingezet om onderduikers te verraden op verdachte onderduikadressen. Voor de broers verandert hun leven in een hel. Ver van elkaar verwijderd voeren ze een harde strijd om te overleven, waarbij ze alles op alles moeten zetten om Karl Vonkle tevreden te stellen, die voortdurend hogere eisen stelt.

De Drentse thrillerauteur Michael Planting heeft al indruk gemaakt met zijn eerdere werken, waaronder 'Het hart op de juiste plaats' en 'De Colombiaan'. Nu presenteert hij een aangrijpende WO2-thriller die de lezers meeneemt naar een donkere periode in de geschiedenis vol spanning, emotie en doorzettingsvermogen. Met zijn kenmerkende schrijfstijl en aandacht voor detail laat de auteur de gruwelijke realiteit van de Holocaust op indringende wijze herleven.


ISBN
9789492719652
Pagina's
252
Verschenen
NUR
332
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Keytree

Thriller