Boekhandel Douwes Den Haag

Klassenstrijd in deze tijd

Een pleidooi voor vernieuwing

Anja Meulenbelt

Klassenstrijd in deze tijd

Klassenstrijd in deze tijd

Een pleidooi voor vernieuwing

Klassenstrijd in deze tijd

 

EEN PLEIDOOI VOOR VERNIEUWING Anja Meulenbelt, la éminence grise van het Nederlandse feminisme, breekt in dit nieuwe boek een lans voor de verbreding van het begrip klassenstrijd. Dat doet ze door te pleiten voor het omarmen van allerlei andere vormen van strijd, zoals de vrouwenstrijd, de klimaatstrijd, de anti-racismestrijd en de woonstrijd.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 20,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Klassenstrijd in deze tijd

EEN PLEIDOOI VOOR VERNIEUWING

Anja Meulenbelt, la éminence grise van het Nederlandse feminisme, breekt in dit nieuwe boek een lans voor de verbreding van het begrip klassenstrijd. Dat doet ze door te pleiten voor het omarmen van allerlei andere vormen van strijd, zoals de vrouwenstrijd, de klimaatstrijd, de anti-racismestrijd en de woonstrijd. Alleen als we erin slagen een brug te slaan tussen al deze uiteenlopende sociale bewegingen, mogen we erop hopen dat aan de horizon écht een andere wereld gaat gloren.

In deel I blikt Meulenbelt terug op haar verleden als socialistisch feminisme en schetst ze de dilemma’s van het hedendaagse activisme nu alom kritiek klinkt op de zogenoemde identiteitspolitiek.

In deel II stelt ze dat het onbetaalde werk dat met name vrouwen nog steeds verrichten onmisbaar is voor de instandhouding van het kapitalisme, en dat het hoog tijd is voor een fundamentele herwaardering van deze vorm van arbeid.


ISBN
9789492734211
Pagina's
200
Verschenen
NUR
745
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Starfish Books