Boekhandel Douwes Den Haag

Ars Aequi Cahiers - Privaatrecht

Crowdfunding

Sophie Demper & Marije Louisse

Crowdfunding

Ars Aequi Cahiers - Privaatrecht

Crowdfunding

Ars Aequi Cahiers - Privaatrecht: Crowdfunding

 

Dit cahier beoogt een praktisch overzicht te geven van de juridische aandachtspunten bij crowdfunding. Crowdfunding is een vorm van financiering waarbij de geldnemer al dan niet met behulp van een bemiddelend platform rechtstreeks financiering verkrijgt van het publiek.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 21,50

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Ars Aequi Cahiers - Privaatrecht: Crowdfunding

Dit cahier beoogt een praktisch overzicht te geven van de
juridische aandachtspunten bij crowdfunding. Crowdfunding is een vorm van financiering waarbij de geldnemer al dan niet met behulp van een bemiddelend platform rechtstreeks financiering verkrijgt van het publiek. Crowdfunding wordt vaak gezien als alternatieve financieringsbron voor het MKB en startups. Het kan daarnaast een belangrijke rol spelen in het realiseren van maatschappelijke of lokale projecten. Crowdfunding komt in verschillende vormen voor. In dit cahier komen uitsluitend de loan-based en investment-based varianten van crowdfunding aan bod, nu juist in die context de meeste juridische vragen spelen.

Sophie Demper is werkzaam als senior counsel financial (prudential) regulation bij ABN AMRO Bank. Daarvoor heeft zij gewerkt als junior docent/onderzoeker aan de Universiteit Utrecht en als advocaat (met specialisatie op financieel toezicht, asset management, fondsen en financieringstrans­acties) bij Loyens & Loeff en Simmons & Simmons.

Marije Louisse werkte tot 1 juni 2019 als advocaat in het financieel toezichtsrecht bij Loyens & Loeff. Per 1 september 2019 werkt zij als senior jurist bij De Nederlandsche Bank. Daarnaast is zij als buitenpromovenda verbonden aan de Radboud Universiteit.

Deze uitgave is op persoonlijke titel geschreven.


ISBN
9789492766786
Verschenen
Serie
Ars Aequi Cahiers - Privaatrecht
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ars Aequi Libri POD

Privaatrecht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren