Boekhandel Douwes Den Haag

Het geheim van de keukenmeid

Recepten uit de rijke keuken van de 18e eeuw

Christianne Muusers

Het geheim van de keukenmeid

Het geheim van de keukenmeid

Recepten uit de rijke keuken van de 18e eeuw

Het geheim van de keukenmeid

 

Christianne Muusers, specialist in Nederlandse en Europese kookteksten van middeleeuwen tot 1900, verdiepte zich in de kookboeken van Nederlandse keukenmeiden uit de achttiende eeuw. Deze ware ‘kokkinnen’ kookten feestelijke maaltijden in welgestelde huishoudens, en zij wisten zowel regionale als internationale gerechten - vooral uit de Franse keuken - deskundig te bereiden.



Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 13,50


Beschrijving Het geheim van de keukenmeid

Christianne Muusers, specialist in Nederlandse en Europese kookteksten van middeleeuwen tot 1900, verdiepte zich in de kookboeken van Nederlandse keukenmeiden uit de achttiende eeuw.
Deze ware ‘kokkinnen’ kookten feestelijke maaltijden in welgestelde huishoudens, en zij wisten zowel regionale als internationale gerechten - vooral uit de Franse keuken - deskundig te bereiden.
Zuinig waren ze niet, deze achttiende-eeuwse keukenmeiden, en ook niet bang om luxueuze producten in hun recepten te verwerken. Zo gebruikten ze truffels en morieljes, veel boter, eieren en room, kreeften, duiven en kostbare smaakstoffen.
Maak kennis met deze interessante periode uit de rijke Nederlandse kookgeschiedenis.


ISBN
9789492821102
Pagina's
80
Verschenen
NUR
440
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Het Zwarte Schaap

Culinair