Boekhandel Douwes Den Haag

Kookboek van Utrecht

Frank Noë

Kookboek van Utrecht

Kookboek van Utrecht

Kookboek van Utrecht

 

'Me stadsie, me kluppie emme wors': de trots van iedere Utrechter. En met de 'wors' wordt dan natuurlijk de beroemde Vocking leverworst (sinds 1891) bedoeld. Maar dat is niet de enige specialiteit uit het Utrechtse.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 13,50


Beschrijving Kookboek van Utrecht

'Me stadsie, me kluppie emme wors': de trots van iedere Utrechter. En met de 'wors' wordt dan natuurlijk de beroemde Vocking leverworst (sinds 1891) bedoeld. Maar dat is niet de enige specialiteit uit het Utrechtse. Bergman's sprits (1888), Staffhorst jenever (1861) en Utrechtse theerandjes (1726) zijn bekende lekkernijen. En daarnaast de boerenmaaltijd Vijfschaft, melkmoes en kervelsoep. En uit de provincie: Spakenburgse paling met papstip, Amersfoortse Keesjes en Zeister Hernhuttertjes.

Historisch-nostalgische recepten voor oude en nieuwe bewoners van de Domstad en omgeving.


ISBN
9789492821126
Pagina's
64
Verschenen
NUR
440
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Het Zwarte Schaap

Culinair