Boekhandel Douwes Den Haag

Hallo witte scholen

Hoe was het vandaag?

Anousha Nzume

Hallo witte scholen

Hallo witte scholen

Hoe was het vandaag?

Hallo witte scholen

 

Na de bestseller 'Hallo witte mensen' komt Anousha Nzume met een tweede boek over een belangrijk maatschappelijk thema: ongelijke kansen in het onderwijs. ‘In dit boek wil ik onderzoeken waarom we in onze maatschappij niet kijken naar de potentie van kinderen, en waarom we hun sociale en culturele achtergrond niet zien als een verrijking.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,99

Ophalen: Nu 5 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Hallo witte scholen

Na de bestseller 'Hallo witte mensen' komt Anousha Nzume met een tweede boek
over een belangrijk maatschappelijk thema: ongelijke kansen in het onderwijs.

‘In dit boek wil ik onderzoeken waarom we in onze maatschappij niet kijken naar de potentie van kinderen, en waarom we hun sociale en culturele achtergrond niet zien als een verrijking. Want is het niet juist evident dat als je bent opgegroeid met een biculturele achtergrond, als je hebt moeten vluchten, als je niet alleen Nederlands maar ook Arabisch of Papiaments spreekt, als je ouders misschien niet NRC lezen maar jij wel, je júíst een streepje voor hebt?’


'Hallo witte scholen' is een noodzakelijk boek voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs, voor beleidsmakers die dagelijks vanachter hun bureau de toekomst van duizenden kinderen bepalen en voor ouders die wegwijs proberen te worden in de zoektocht naar de juiste school voor hun kind.


ISBN
9789492928474
Pagina's
192
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Pluim

Mens en Maatschappij