Boekhandel Douwes Den Haag

Hoe we onszelf voor de gek houden

ABC van denkfouten

Suzanne Weusten

Hoe we onszelf voor de gek houden

Hoe we onszelf voor de gek houden

ABC van denkfouten

Hoe we onszelf voor de gek houden

 

Iedereen maakt denkfouten Wil je begrijpen waarom je denkfouten maakt? Wil je jezelf en anderen behoeden voor de vooringenomenheid van het brein? Dit boek verschaft je inzichten en praktische aanwijzingen om alledaagse denkfouten te herkennen en te voorkomen.


Direct te downloaden

€ 12,50


Beschrijving Hoe we onszelf voor de gek houden

Iedereen maakt denkfouten
Wil je begrijpen waarom je denkfouten maakt? Wil je jezelf en anderen behoeden voor de vooringenomenheid van het brein? Dit boek verschaft je inzichten en praktische aanwijzingen om alledaagse denkfouten te herkennen en te voorkomen.

Wie een beslissing neemt, een keuze maakt of een oordeel velt, heeft niet altijd de tijd om er goed over na te denken. En dan gaat er weleens wat mis. Ons vooringenomen brein brengt ons op een dwaalspoor, bedriegt ons en laat ons in de waan dat onze mening de enige juiste is.

In dit boek beschrijft Suzanne Weusten aan
de hand van herkenbare situaties de meest voorkomende denkfouten. Van de begrijpelijke neiging om blind te varen op het oordeel van een vriend tot het gevaarlijke mechanisme van groepsdenken en de oermenselijke eigenschap om jezelf enorm goed te vinden.

Suzanne Weusten is psycholoog en directeur van De Argumentenfabriek Denkacademie.
Ze traint professionals in helder denken.


ISBN
9789493004450
Pagina's
136
Verschenen
NUR
610
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
De Argumentenfabriek