Boekhandel Douwes Den Haag

Vakmanschap Forensische Zorg

Sleutel tot deskundigheid

Ruud van der Horst

Vakmanschap Forensische Zorg

Vakmanschap Forensische Zorg

Sleutel tot deskundigheid

Vakmanschap Forensische Zorg

 

Ruud van der Horst is op 15 oktober 1975 geboren in Leiderdorp. De eerste ervaring met de forensische zorg deed Ruud op in het kader van een stage voor de hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) binnen de(toen geheten) Dr. S.


Nog te verschijnen

€ 14,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Vakmanschap Forensische Zorg

Ruud van der Horst is op 15 oktober 1975 geboren in Leiderdorp. De eerste ervaring met de forensische zorg deed Ruud op in het kader van een stage voor de hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) binnen de(toen geheten) Dr. S. van Mesdagkliniek. Hier werkte hij een jaar (1998–1999) op een afdeling waarop tbs-gestelden met een persoonlijkheidsstoornis werden behandeld. Van 2000 tot 2003 studeerde hij sociologie; hij rondde de studie af met een afstudeeronderzoek naar de arbeidsbeleving onder sociotherapeuten binnen een FPC. Aansluitend is hij een aantal jaar als onderzoeker verbonden geweest aan (de inmiddels geheten) FPC Dr. S. van Mesdag. In deze periode heeft hij tevens het onderzoeksvoorstel voor zijn promotieonderzoek geschreven, waarin het verband tussen de sociale interactie van tbs-gestelden en delict-gedrag centraal staat. In dit kader is Ruud van der Horst van 2005 tot 2011 verbonden geweest aan het Interuniversity Centre for Social Science Theoryand Methodologie (ICS) van Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 2010 werkte hij als onderzoeker op het terrein van forensische zorg voor het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag. Sinds 2012 is Ruud als wetenschappelijk adviseur werkzaam voor het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (EFP).

Vanuit het EFP is hij lange tijd verbonden geweest aan het programma Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ). Van hieruit is hij zich de afgelopen jaren meer gaan toeleggen op vakmanschap en deskundigheidsbevordering van professionals in de forensische zorg. Zo is hij initiator en inhoudelijk grondlegger van de Forensische Leerlijn, die bestaat uit e-learningmodules die kosteloos beschikbaar worden gesteld aan professionals in de forensische zorg om zich verder te bekwamen in hun vak. Parallel aan deze ontwikkeling is hij mogelijkheden gaan verkennen voor het verbinden van het werkveld aan het initiële onderwijs via een lectoraat. Vanaf oktober 2020 is het lectoraat Vakmanschap Forensische Zorg aan Hogeschool Rotterdam een feit en hij mag daar als lector aanvoering aan geven.


ISBN
9789493012332
Pagina's
84
Verschenen
NUR
824
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Hogeschool Rotterdam Uitgeverij

Strafrecht en strafprocesrecht