Boekhandel Douwes Den Haag

Het Album

Pieter Dernau

Het Album

Het Album

Het Album

 

Het Album (Deluxe Editie) is een experimentele kortverhalenbundel waarin muzikale strategieën worden omgezet in literaire en narratieve strategieën. Het boek is opgebouwd als een muzikaal (concept)album, waarbij elk verhaal gezien kan worden als een lied.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 15,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het Album

Het Album (Deluxe Editie) is een experimentele kortverhalenbundel waarin muzikale strategieën worden omgezet in literaire en narratieve strategieën. Het boek is opgebouwd als een muzikaal (concept)album, waarbij elk verhaal gezien kan worden als een lied.

Het Album (Deluxe Editie) bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte is het zogezegde ‘originele’ album, dat wil zeggen, met zeventien op zichzelf staande kortverhalen. Deze verhalen lopen erg uiteen qua stijl, inhoud en genre maar hebben gemeen dat ze allemaal op één of andere manier met muziek te maken hebben.

De tweede helft is het zogenaamde ‘bonusgedeelte’, zoals het geval is bij deluxe-edities van muzikale albums, vandaar de volledige titel van het boek. Dit is het echt experimentele gedeelte van de bundel. Dit deel bevat hoofdzakelijk alternatieve versies van de verhalen uit het eerste gedeelte. Elk van deze alternatieve versies steunt op een analogie met een strategie uit de muziek. Zo zijn er remixen, mash-ups, covers, een medley en nog veel meer.


Pieter Dernau is vierentwintig jaar en woont in Deinze. Al sinds zijn kinderjaren is de literatuur in al haar vormen een bron van fascinatie en experiment voor hem. Hij is de grote bezieler achter deze wonderbaarlijke bundel.

Het Album (Deluxe Editie) bevat ook bijdrages van jong literair talent zoals Annemie Hautekeete, Toon Victoor, Rémy Achtergaele, Annelore ‘Alice’ Calepet en Maya Teklal. De illustraties zijn van de hand van de al even jeugdige begiftigden Mari Victoor en Sander Loth.


ISBN
9789493111745
Verschenen
NUR
303
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Beefcake Publishing

Verhalenbundels