Boekhandel Douwes Den Haag

Het spoor van de tsaar

Reizen over de Trans-Siberië spoorlijn van Moskou naar Ulaanbaatar en Peking

Denise van Dalen

Het spoor van de tsaar

Het spoor van de tsaar

Reizen over de Trans-Siberië spoorlijn van Moskou naar Ulaanbaatar en Peking

Het spoor van de tsaar

 

Reizen over de trans-Siberische spoorlijn van Moskou naar Ulaanbaatar en Peking De trans-Siberische spoorlijn is, met een totale lengte van 9.289 kilometer, de langste spoorlijn ter wereld. Het loopt van Moskou tot aan Vladivostok en verbindt Europa met Azië.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 18,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het spoor van de tsaar

Reizen over de trans-Siberische spoorlijn van Moskou naar Ulaanbaatar en Peking

De trans-Siberische spoorlijn is, met een totale lengte van 9.289 kilometer, de langste spoorlijn ter wereld. Het loopt van Moskou tot aan Vladivostok en verbindt Europa met Azië. Denise van Dalen (1991) volgt, iets meer dan honderd jaar na de voltooiing van de trans-Siberische spoorlijn, met haar vriend de overblijfselen van een bewogen geschiedenis. In Het spoor van de tsaar reist ze van Moskou naar Siberië en stapt ze over op de trans-Mongolische spoorlijn naar Ulaanbaatar en Peking. Ze ontmoet markante personages met boeiende verhalen: van Russische journalisten, bijgelovige docenten en Siberische boswachters tot Mongoolse nomaden en stadsbewoners.

In Het spoor van de tsaar - Reizen over de trans-Siberische spoorlijn van Moskou naar Ulaanbaatar en Peking combineert Van Dalen persoonlijke observaties met anekdotes over het verleden en over de mensen die ze ontmoet. Ze vertelt de verhalen achter het raadselachtige Rusland, Mongolië en China: landen die zich alle drie in ongeveer dezelfde periode van hun keizers hebben ontdaan.


ISBN
9789493170322
Pagina's
180
Verschenen
NUR
508
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Kleine Uil, Uitgeverij