Boekhandel Douwes Den Haag

Geld en geluk

Leistra Ben

Geld en geluk

Geld en geluk

Geld en geluk

 

Koos van Rossem is een eenvoudige gemeenteambtenaar, Ben Leistra die in zijn vrije tijd behoefte heeft om na te denken over de grote vragen van het leven. Hij volgt daarom een deeltijdstudie filosofie.


Nog te verschijnen

€ 20,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Geld en geluk

Koos van Rossem is een eenvoudige gemeenteambtenaar, Ben Leistra die in zijn vrije tijd behoefte heeft om na te denken over de grote vragen van het leven. Hij volgt daarom een deeltijdstudie filosofie. Zijn dagelijkse bestaan wordt totaal overhoop gegooid, als hij de jackpot van De Staatsloterij wint. Vanaf dat moment stapelen de gebeurtenissen zich snel op en krijgt hij in eerste instantie nauwelijks tijd om na te gaan wat hij met het geld wil doen. Koos probeert een balans te vinden in zijn leven van voor en na de winst in de loterij, maar dat is nog niet zo eenvoudig. Hij vindt antwoorden in zijn studie filosofie. Uiteindelijk draait het allemaal om de stelling: ‘Als je gelukkig wilt zijn, moet je het niet willen worden”.

Ben Leistra (1949) heeft met Geld en geluk een roman geschreven, waarbij filosofische beschouwingen een belangrijke rol spelen. Geld en geluk is een rijk boek dat zich makkelijk laat lezen en tot nadenken stemt. Ben
Leistra is geboren en getogen in Den Haag. Naast zijn werk bij de gemeente Veendam en later in Gorssel werd hij op zijn vijftigste nog doctorandus bestuurskunde aan de Universiteit van Utrecht. Zijn schrijftalent ontdekte hij nadat hij een korte verhalenwedstrijd van het weekblad Vrij Nederland won. Leistra debuteerde als auteur bij Gopher in 2001 met zijn boek Het Jazzrequiem.


ISBN
9789493172838
Pagina's
350
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Gopher B.V.

Literatuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren