Boekhandel Douwes Den Haag

Tussen de schuifdeuren van de tijd

Autobiografische notities

Dick van Zijll Langhout

Tussen de schuifdeuren van de tijd

Tussen de schuifdeuren van de tijd

Autobiografische notities

Tussen de schuifdeuren van de tijd

 

In Tussen de schuifdeuren van de tijd beschrijft Dick van Zijll Langhout, emeritus-predikant van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), zijn levensverhaal en zijn werk als dominee. Van Zijll Langhout, zoon van een predikant, groeit op in Groningen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,95


Beschrijving Tussen de schuifdeuren van de tijd

In Tussen de schuifdeuren van de tijd beschrijft Dick van Zijll Langhout, emeritus-predikant van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), zijn levensverhaal en zijn werk als dominee. Van Zijll Langhout, zoon van een predikant, groeit op in Groningen. Hij doorloopt er het gymnasium en besluit theologie te gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het hoofdvak in de doctorale fase van zijn theologieopleiding is de studie van het Oude Testament. Tijdens zijn studietijd in Groningen leert hij Sjouk Kornelis kennen, met wie hij trouwt. Dick en Sjouk van Zijll Langhout adopteren drie kinderen: Basri, Suryani en Daud.

Zijn eerste standplaats als hervormd predikant is Texel (1976-1983), waar hij het vak van dominee nog moet leren. Zijn tweede standplaats is Enschede (1983-2011). Aan de Apostel Thomaskerk in Enschede blijft Dick Van Zijll Langhout als predikant tot aan zijn emeritaat verbonden. De vuurwerkramp op zaterdag 13 mei 2000 in Enschede treft ook zijn woning, die aan de rand van het rampgebied ligt. Tijdelijk moet het gezin huis en haard verlaten.

Tussen de schuifdeuren van de tijd is niet louter een ego-document. De autobiografische notities van Dick van Zijll Langhout bieden een vrij gedetailleerd inzicht in de activiteiten van een dienaar van Gods woord. Preken voorbereiden, de liturgie samenstellen, vergaderen met de kerkenraad, huisbezoek, rouw- en trouwdiensten leiden. In de loop der tijd heeft het werk van een dominee ook andere accenten gekregen. Het is de periode waarin de geloofsbeleving verschuift en hervormde christenen, synodaal-gereformeerde christenen en evangelisch-lutherse christenen zich verenigen in de Protestantse Kerk van Nederland. Openhartig vertelt de Enschedese emeritus-predikant hoe hij dat alles ervaren en beleefd heeft.


ISBN
9789493175754
Pagina's
300
Verschenen
NUR
728
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Van Warven

Spiritualiteit