Boekhandel Douwes Den Haag

Kies 3 voor Nederlander in nood

Vast in lockdown India

Ilse Polderman

Kies 3 voor Nederlander in nood

Kies 3 voor Nederlander in nood

Vast in lockdown India

Kies 3 voor Nederlander in nood

 

Maart 2020. Ik zit in een ashram in het hoge noorden van India voor een yoga en stilteretraite van drie weken, volledig afgesloten van de buitenwereld. Dan breekt er een pandemie uit zoals niemand die ooit heeft meegemaakt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 17,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Kies 3 voor Nederlander in nood

Maart 2020. Ik zit in een ashram in het hoge noorden van India voor een yoga en stilteretraite van drie weken, volledig afgesloten van de buitenwereld. Dan breekt er een pandemie uit zoals niemand die ooit heeft meegemaakt. We krijgen onze telefoons terug met de mededeling: bel je geliefden, de wereld is veranderd.

De Indiase regering kondigt een nationale lockdown af en ik kan geen kant op. De door mij gewenste afzondering verandert in een noodgedwongen opsluiting. In de ashram is nog maar voor enkele dagen eten en de situatie wordt met de dag nijpender. Het internationale vliegverkeer wordt stilgelegd en mijn terugvlucht geannuleerd. Hoe kom ik naar huis? Gelukkig is er nog een Nederlandse ambassade in Delhi, zij staat klaar voor Nederlanders in nood. Toch? Een opeenstapeling van teleurstellingen volgt.

Ilse Polderman (1981) is een gepassioneerd reiziger en bezocht inmiddels bijna 40 landen. Eén daarvan is India, een land waar ze steeds naar terugkeert. Zo ook in het voorjaar van 2020. India ging op slot en er werd een nieuwe dimensie toegevoegd aan haar begrip van vrijheid. Beleef het mee in dit meeslepende debuut.


ISBN
9789493191877
Pagina's
180
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Paris Books

Literaire non-fictie