Boekhandel Douwes Den Haag

Doelwit Åland

Een Jacob Noordland thriller

Jaap Jonker

Doelwit Åland

Doelwit Åland

Een Jacob Noordland thriller

Doelwit Åland

 

Winter 2018. De Nederlandse hoofdinspecteur Jacob Noordland hoopt op een witte en rustige kerstvakantie op de Finse Åland eilanden, midden in de Oostzee. Het sneeuwt er inderdaad en koud is het ook.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 19,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Doelwit Åland

Winter 2018. De Nederlandse hoofdinspecteur Jacob Noordland hoopt op een witte en rustige kerstvakantie op de Finse Åland eilanden, midden in de Oostzee. Het sneeuwt er inderdaad en koud is het ook. De rust is echter ver te zoeken. Door de contacten met zijn Ålandse collega Eeva Loitonen raakt hij diep betrokken bij een lang voorbereid Russisch plan om deze strategisch gelegen eilanden te annexeren. Dit culmineert in een stormachtige januarinacht vol actie op zee en op land en in een opwindend begin van 2019. Lukt het Jacob en Eeva, geassisteerd door eenheden van de Finse grenswacht, om te voorkomen dat Åland wederom onder Russisch bestuur komt te staan?
Auteur
Jaap Jonker (1956) heeft gewerkt als stuurman bij de koopvaardij en als operationeel officier bij de Koninklijke Marine. Daarna heeft hij gedurende vele jaren diverse internationale functies bekleed bij een Nederlands defensiebedrijf. Sinds 2022 is hij gepensioneerd.
Doelwit Åland is het eerste boek in de geplande Åland-trilogie. Het vervolg staat op stapel.
Jaap woont met vrouw en hond afwisselend in Hengelo en op de Finse Åland eilanden.
Quote
Een vlot geschreven actiethriller in de geest van Tom Clancy. Doelwit Åland biedt spannende spionagefictie, maar kan ook worden beschouwd als een liefdesverklaring voor het tweede thuis van de auteur, het kleine Finse eilandenrijk midden in de Oostzee.
Ålandstidningen, januari 2021


ISBN
9789493192515
Verschenen
NUR
332
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
LetterRijn

Thriller