Boekhandel Douwes Den Haag

Trouble in de Trias

Trouble in de Trias

Trouble in de Trias

Trouble in de Trias

 

De aloude discussie over de rol van de rechter in de trias politica laaide recent weer in volle hevigheid op. In 2020 besteedde Ars Aequi met een themanummer reeds uitgebreid aandacht aan de ‘de rechter in de trias politica’.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 49,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Trouble in de Trias

De aloude discussie over de rol van de rechter in de trias politica laaide recent weer in volle hevigheid op. In 2020 besteedde Ars Aequi met een themanummer reeds uitgebreid aandacht aan de ‘de rechter in de trias politica’. Deze bundel bevat een selectie van geactualiseerde Ars Aequi-bijdragen uit de afgelopen jaargangen over de theorie en de praktijk van de machtenscheidingsleer. Achtereenvolgens staan centraal de veranderende rechtsstatelijke context, het ver­an­derende politieke krachtenveld en de veranderende rol van de rechter. Met deze bundel beoogt de redactie van Ars Aequi een bijdrage leveren aan het debat over de trias politica en de rol van de rechter daarbinnen in Nederland. Actuele staatsrechtelijke en rechtsstatelijke ontwikkelingen nopen immers tot het (opnieuw) doordenken van de staatsmachtverhoudingen in de eenentwintigste eeuw: wie zit op welke stoel, hoe ver reikt ieders macht en wat behoort de onderlinge verhouding te zijn?


ISBN
9789493199170
Verschenen
NUR
820
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ars Aequi Libri POD

Recht - DNJB