Boekhandel Douwes Den Haag

Verpandbaarheid van NFT's

Ira Koumans

Verpandbaarheid van NFT's

Verpandbaarheid van NFT's

Verpandbaarheid van NFT's

 

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn één van toepassingen van blockchaintechnologie. NFT’s zijn, kort gezegd, niet-inwisselbare, ondeelbare en unieke tokens, waar bepaalde (digital) assets aan verbonden zijn.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 27,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Verpandbaarheid van NFT's

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn één van toepassingen van blockchaintechnologie. NFT’s zijn, kort gezegd, niet-inwisselbare, ondeelbare en unieke tokens, waar bepaalde (digital) assets aan verbonden zijn. Zo kunnen NFT’s bijvoorbeeld digitale kunst, domeinnamen en items in games vertegenwoordigen. NFT’s staan nog in de kinderschoenen, maar recente verkopen laten zien dat er veel geld omgaat in de wereld van non-fungible tokens. Vanwege de waarde die NFT’s kunnen vertegenwoordigen, zijn het mogelijk interessante objecten voor de financieringspraktijk.

In dit cahier wordt onderzocht of NFT’s bruikbare objecten van het Nederlandse zekerheidsrecht kunnen vormen. Het cahier valt uiteen in drie delen. In het eerste deel wordt aandacht besteed aan de technologische aspecten van blockchain en non-fungible tokens. In het tweede deel staat de vraag centraal of er zekerheden op NFT’s gevestigd kunnen worden, en zo ja, hoe dit geconstrueerd moet worden. Ter beantwoording van die vraag wordt onder andere ingegaan op de kwalificatie en overdraagbaarheid van NFT’s. Ten slotte wordt in het derde deel besproken of NFT’s bruikbare objecten van het zekerheidsrecht kunnen zijn.


ISBN
9789493199491
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ars Aequi Libri POD

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Ars Aequi Cahiers Privaatrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren