Boekhandel Douwes Den Haag

Jurisprudentie Ondernemingsrecht 2022

2022

Jurisprudentie Ondernemingsrecht 2022

Jurisprudentie Ondernemingsrecht 2022

2022

Jurisprudentie Ondernemingsrecht 2022

 

De belangrijkste uitspraken met annotaties van 1897 tot en met 2022 op het gebied van het ondernemingsrecht speciaal geselecteerd voor gebruik in het onderwijs. Deze achtste druk is helemaal bijgewerkt naar de stand van nu en bevat een selectie van in Ars Aequi in de loop der jaren tot begin 2022 geannoteerde rechterlijke uitspraken op het gebied van het ondernemingsrecht, aangevuld met enkele elders gepubliceerde uitspraken die tot het verplichte repertoire van elke rechtenstudent behoren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 59,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Jurisprudentie Ondernemingsrecht 2022

De belangrijkste uitspraken met annotaties van 1897 tot en met 2022 op het gebied van het ondernemingsrecht speciaal geselecteerd voor gebruik in het onderwijs.

Deze achtste druk is helemaal bijgewerkt naar de stand van nu en bevat een selectie van in Ars Aequi in de loop der jaren tot begin 2022 geannoteerde rechterlijke uitspraken op het gebied van het ondernemingsrecht, aangevuld met enkele elders gepubliceerde uitspraken die tot het verplichte repertoire van elke rechtenstudent behoren. Geschrapt zijn enkele uitspraken die door ontwikkelingen in wetgeving of rechtspraak nadien hun belang hebben verloren. Op die manier is de bundel niet alleen weer geschikt gemaakt voor het universitaire en hoger beroepsonderwijs, maar ook voor de praktijk.

De annotatoren van Ars Aequi proberen steeds de betreffende uitspraak te behandelen “met een rustige aanloop” en te plaatsen in een breed achtergrondkader, zodat ook studenten die nog niet heel erg in de materie zijn geverseerd deze kunnen plaatsen in de rechtsontwikkeling. Tegelijkertijd wordt door de annotatoren dikwijls stelling genomen en schromen zij niet hun persoonlijke visie te geven op de centrale rechtsvraag en de wijze waarop die in de uitspraak is behandeld. Hierdoor wordt getracht het kritisch vermogen van studenten aan te scherpen en hun te leren dat ook het ondernemingsrecht een discursieve grootheid is, zoals de Leidse hoogleraar Hans Nieuwenhuis het placht te duiden.

Met voorwoord van Prof.mr. M.J. Kroeze, vice-president van de Civiele Kamer van de Hoge Raad der Nederlanden.


ISBN
9789493199569
Verschenen
NUR
827
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ars Aequi Libri