Boekhandel Douwes Den Haag

Bescherming van persoonsgegevens

Nynke Brouwer

Bescherming van persoonsgegevens

Bescherming van persoonsgegevens

Bescherming van persoonsgegevens

 

Onze samenleving is in hoge mate gedigitaliseerd. Mede in dat kader delen natuurlijke personen – bewust en onbewust – doorlopend talloze persoonsgegevens, die door bedrijven en organisaties worden verwerkt.



Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 29,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Bescherming van persoonsgegevens

Onze samenleving is in hoge mate gedigitaliseerd. Mede in dat kader delen natuurlijke personen – bewust en onbewust – doorlopend talloze persoonsgegevens, die door bedrijven en organisaties worden verwerkt. Die verwerkingen zijn vaak zinvol, maar brengen ook risico’s met zich. Verwerking van persoonsgegevens raakt aan het recht op (informationele) privacy van natuurlijke personen.

De bescherming van natuurlijke personen bij de verwerking van persoonsgegevens is een grondrecht. Verwerkingen van persoonsgegevens mogen plaatsvinden onder de voorwaarde dat de persoonsgegevens voldoende worden beschermd. De Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming, de AVG, vormt daarvoor het Europeesrechtelijk kader.

In deze monografie wordt de AVG op beknopte wijze uiteengezet. De auteurs gaan in op de achtergrond van het gegevensbeschermingsrecht en bespreken de kernbeginselen, waaronder rechtmatigheid, behoorlijkheid, transparantie, doelbinding, dataminimalisatie, opslagbeperking, integriteit, vertrouwelijkheid en accountability. Zij nemen de lezer mee in de wijze waarop persoonsgegevens rechtmatig kunnen worden verwerkt en welke rechten de AVG de betrokkenen biedt. Tevens gaan zij in op beveiligingsmaatregelen, handhaving door de Autoriteit Persoonsgegevens en bespreken zij de mogelijkheden van civielrechtelijke schadevergoeding in het geval van schending van de AVG.


ISBN
9789493199743
Verschenen
NUR
823
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ars Aequi Libri POD

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Ars Aequi Cahiers Privaatrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht