Boekhandel Douwes Den Haag

Seks is niks geks

Sylvia Weve & Bette Westera

Seks is niks geks

Seks is niks geks

Seks is niks geks

 

Seks is niks geks, maar het is ook niet niks. Wat is het dan wel? Hoe gaat het precies in zijn werk? Welke woorden gebruik je als je erover praat? Doen dieren het anders dan mensen? Wanneer en met wie heb je seks?Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 16,90

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Seks is niks geks

Seks is niks geks, maar het is ook niet niks.
Wat is het dan wel?
Hoe gaat het precies in zijn werk?
Welke woorden gebruik je als je erover praat?
Doen dieren het anders dan mensen?
Wanneer en met wie heb je seks?
Wat moet je doen als iemand ongevraagd je billen, je borsten of je piemel aanraakt?

In 'Seks is niks geks' maken Bette Westera en Sylvia Weve seksualiteit bij mens en dier op luchtige wijze bespreekbaar voor kinderen vanaf 11 jaar. Ze gaan op zoek naar passende en pakkende namen voor onze geslachtsdelen, onderzoeken de geslachtsorganen en het seksleven van verschillende diersoorten en moedigen kinderen op die manier aan om openlijk en zonder gĂȘne te praten over hun eigen lichaam en hun eigen seksuele ontdekkingen, gevoelens en vragen.

Door quizvragen rond de betekenis van woorden als fallus, clitoris, masturbatie en anticonceptie worden kinderen uitgedaagd om samen op zoek te gaan naar het juiste antwoord.

In gedichten komen verschillende manieren om liefde en seks te beleven tot uitdrukking: geboren zijn in een verkeerd lichaam, verliefd worden op iemand van hetzelfde of het andere geslacht, seks tegen je zin en genieten van seks.

De illustraties zetten de kennis en de beleving kracht bij en tonen wat getoond moet worden om te begrijpen hoe seks werkt bij mens en dier.

Als gouden duo wonnen Bette Westera en Sylvia Weve maar liefst twee Zilveren Griffels 2020 met het prentenboek Dit is geen Cobra.
Samen wonnen zij ook de Woutertje Pieterse Prijs 2020. Beiden sleepten daarnaast nog vele andere prijzen in de wacht.


ISBN
9789493228054
Pagina's
96
Verschenen
NUR
226
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Samsara Uitgeverij b.v.