Boekhandel Douwes Den Haag

Van Istanbul naar Bagdad

Eva Pel & Arnon Grunberg & Hanco Kolk

Van Istanbul naar Bagdad

Van Istanbul naar Bagdad

Van Istanbul naar Bagdad

 

2021: Arnon Grunberg in het Midden-Oosten: de graphic novel! In 2010 reisde Arnon Grunberg per auto en trein van Istanbul door Turkije en Syrië naar Bagdad in Irak, ‘om te kijken of het kan’. Ondertussen tekende stripmaker Hanco Kolk er in Nederland een graphic novel over, aan de hand van Grunbergs columns in NRC Handelsblad.


Tijdelijk niet leverbaar

€ 9,95

Bezorgen: Zodra weer op voorraad


Beschrijving Van Istanbul naar Bagdad

2021: Arnon Grunberg in het Midden-Oosten: de graphic novel!

In 2010 reisde Arnon Grunberg per auto en trein van Istanbul door Turkije en Syrië naar Bagdad in Irak, ‘om te kijken of het kan’. Ondertussen tekende stripmaker Hanco Kolk er in Nederland een graphic novel over, aan de hand van Grunbergs columns in NRC Handelsblad. Het werd een road trip om nooit te vergeten: van dansende derwisjen in Konya tot Hotel Baron in Aleppo waar ooit Agatha Christie verbleef; van het uitgestrekte landschap vanuit de trein naar de Irakese grens tot de betonnen afzettingen in Bagdad. Ondertussen blijft de foto die Arnon in Istanbul onder ogen kreeg hem achtervolgen, evenals de telefoontjes van zijn moeder.

“Een graphic novel is een volwaardig onderdeel van literatuur. Van mij mag je op een lijst van twintig boeken wel twee of drie graphic novels hebben en daar zou deze zeker bij mogen.” – Arnon Grunberg

Deze uitgave bevat A2-lesposter en een link naar een digitale lesbrief.


ISBN
9789493234154
Pagina's
128
Verschenen
NUR
363
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Personalia