Boekhandel Douwes Den Haag

Brandweerverhalen

Over water, vuur en zoveel meer

Natacha Michiels

Brandweerverhalen

Brandweerverhalen

Over water, vuur en zoveel meer

Brandweerverhalen

 

Natacha Michiels slaagt erin om de sfeer van de kazerne weer te geven in vijftig mooie verhalen over heldendaden, over wat de brandweer betekent voor brandweerlieden, hun familie en de maatschappij.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 20,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Brandweerverhalen

Met 18.000 zijn ze, de vrijwillige en professionele brandweerlieden in ons land. Altijd klaar om uit te rukken en te helpen. We associëren ze vooral met brand, maar ze doen nog zoveel meer. Wat er ook gebeurt, de mannen en vrouwen van de brandweer staan elke keer weer paraat.

Voor dit boek, een samenwerking met BrandweerVereniging Vlaanderen, verzamelde auteur Natacha Michiels verhalen van vijftig brandweerlieden, maar vooral van mensen. Ze vertelden openhartig over interventies die hen bijbleven. Bij sommigen zijn dat grote rampen zoals een vliegtuigcrash, de aanslagen in Zaventem, de brand op de Kalmthoutse Heide, een kettingbotsing of een treinramp. Anderen vertelden over het instorten van een torenkraan, slachtoffers te water, uitslaande huis- en fabrieksbranden, zware verkeersongevallen, verliezen van familie in een brand, verwijderen van wespennesten, redden van dieren en zelfs een baby die ter wereld kwam in de kazerne.

Hoe gaat het eraan toe tijdens zo’n interventie? Wat gaat er door hun hoofd in het heetst van de strijd? Welke dingen blijven hangen? Laat jezelf meevoeren met de spannende, verrassende, grappige, droevige, ontroerende, memorabele en straffe verhalen. Beleef mee wat de brandweerlieden elke dag, elk uur en elk moment ervaren.


ISBN
9789493242029
Pagina's
230
Verschenen
NUR
130
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Willems Uitgevers

Mens en maatschappij HAVO/VWO