Boekhandel Douwes Den Haag

De cirkel is rond

Muziek, kracht en passie roeping en beroep

Lieve van der Plaetsen

De cirkel is rond

De cirkel is rond

Muziek, kracht en passie roeping en beroep

De cirkel is rond

 

Lieve Van der Plaetsen maakt met u een reis doorheen haar muzikale leven. Van de pianolessen in haar kindertijd bij Lucie Devooght en haar studies aan het conservatorium tot de opleiding als docent in de Suzukimethode en Children Musical Laboratory (CML).


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 20,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De cirkel is rond

Lieve Van der Plaetsen maakt met u een reis doorheen haar muzikale leven. Van de pianolessen in haar kindertijd bij Lucie Devooght en haar studies aan het conservatorium tot de opleiding als docent in de Suzukimethode en Children Musical Laboratory (CML). Sinds 1988 geeft Lieve pianoles aan de Go! Kunstacademie in Gent en als zelfstandige leerkracht in haar eigen muziekschool Pia-Nootjes.

Wie heeft Lieve beïnvloed bij de keuzes die ze maakte? Hoe combineerde ze haar drukke activiteiten in de muziekwereld met het moederschap? Wat deed ze om haar liefde voor de muziek over te brengen op de kinderen?

Lieve kan putten uit een vat vol herinneringen, ervaringen en anekdotes. Met dit boek hoopt ze leerlingen, leerkrachten en ouders die muziek een warm hart toedragen te boeien en te inspireren.

“Het persoonlijke levensverhaal van Lieve laat niemand onberoerd. Elke pagina van dit boek ademt naast engagement, inzet, oprechtheid, medeleven en doorzetting in de eerste plaats passie voor de muziek uit.”
(Dirk Brossé, componist en dirigent)

“Een mooi verhaal geschreven vanuit eigen ervaring en met boeiende inzichten. Lieve schrijft zoals ze musiceert en doceert, met veel liefde.”
(Caroline de Baere, mama van een Pia-Nootje)

“Een verhaal dat veel professionele muzikanten zullen herkennen: van prille amateur tot gedreven musicus én pedagoog. Het verhaal van Lieve Van der Plaetsen is tegelijk een hommage aan Lucie, de vrouw die haar levenslang heeft geïnspireerd om te worden wie ze vandaag is.”
(Jan Coeck, componist en pedagoog)


ISBN
9789493242050
Pagina's
116
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Willems Uitgevers

Muziek