Boekhandel Douwes Den Haag

Janice Cayman, I did it

Raf Willems & Janice Cayman

Janice Cayman, I did it

Janice Cayman, I did it

Janice Cayman, I did it

 

‘Denkend aan Janice: vertrouwen. Daar draait het om in het topvoetbal. Elkaar vertrouwen in de moeilijkste momenten. Dat heeft ons team in haar. We weten dat ze zeer kalm is. Toen ze naar Lyon kwam, bewees ze zich binnen het jaar als betrouwbare factor.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,00


Beschrijving Janice Cayman, I did it

‘Denkend aan Janice: vertrouwen. Daar draait het om in het topvoetbal. Elkaar vertrouwen in de moeilijkste momenten. Dat heeft ons team in haar. We weten dat ze zeer kalm is. Toen ze naar Lyon kwam, bewees ze zich binnen het jaar als betrouwbare factor. Ze was in staat om de eisen van de absolute topclub te adapteren en te verbinden met haar persoonlijke kwaliteiten. Dat deed ze bijzonder snel en dat zie je zelden.’ (Ada Hederberg, eerste winnares Ballon d’Or)

Dit is het levensverhaal van Janice Cayman (1988). Ze heeft vandaag meer dan 130 interlands op de teller en is recordinternational bij de Red Flames.

Het begon voor de zeer veelzijdige Janice bij VV Ossmi, in het jongensploegje van haar school. Amper zes was ze en ze imiteerde in de tuin de bewegingen van de Braziliaanse wereldkampioen Romario.
Op haar twintigste waagde ze het grote Amerikaanse avontuur. Ze combineerde studies met voetbal aan de Florida State University en won ook twee keer het kampioenschap.
Het voorbije decennium speelde ze zich als profspeelster in de kijker in de Franse competitie: bij de klassieke Parijse topclub Juvisy en bij de Franse nummer twee Montpellier HSC. Dan volgde haar toptransfer naar de nummer één van de wereld: Olympique Lyonnais Féminine.
Met als erelijst: twee keer kampioen, één keer Coupe de France en vooral twee keer Champions League. Vooral aan de verbluffende prestatie tegen FC Barcelona (3-1-winst) op 21 mei 2022 leverde ze een sterke bijdrage.

In de zomer van 2022 bereikte ze ook met de Red Flames haar hoogtepunt: doelpunt nummer 48 tegen Frankrijk, maar ze leidde vooral met haar ervaring de Flames naar een historische kwartfinale tijdens Euro 2022.


ISBN
9789493242982
Pagina's
236
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Willems Uitgevers

Sport en spel