Boekhandel Douwes Den Haag

Kinderen van Amalek

Mythes en feiten rond het Israëlisch-Palestijns conflict

Erik Ader

Kinderen van Amalek

Kinderen van Amalek

Mythes en feiten rond het Israëlisch-Palestijns conflict

Kinderen van Amalek

 

In Kinderen van Amalek. Mythes en feiten rond het Israëlisch-Palestijns conflict confronteert de auteur de mythes rond het Israëlisch-Palestijns conflict met de feiten, aan de hand van zijn eigen waarnemingen en van uitgebreid literatuuronderzoek.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,95


Beschrijving Kinderen van Amalek

In Kinderen van Amalek. Mythes en feiten rond het Israëlisch-Palestijns conflict confronteert de auteur de mythes rond het Israëlisch-Palestijns conflict met de feiten, aan de hand van zijn eigen waarnemingen en van uitgebreid literatuuronderzoek. Het boek is geschreven voor iedereen die wil weten hoe dit schrijnende conflict is ontstaan en een antwoord zoekt op de vraag waarom het nog steeds niet is opgelost.
Op 14 mei 2023 wordt het 75-jarig bestaan van de staat Israël gevierd. In die periode zal er daarom veel aandacht in de media zijn voor Israël en de Palestijnse gebieden. Want dit conflict houdt niet alleen de mensen daar tot op de dag van vandaag in de greep, maar verdeelt ook de rest van de wereld in hun standpunten hierover.
Erik Ader is oud-ambassadeur en een zoon van ouders die zich onderscheidden door hun grootschalige hulp aan joodse onderduikers tijdens de oorlog. Hij is de auteur van het eerder uitgebrachte Oorlogen & oceanen.
Kinderen van Amalek. Mythes en feiten rond het Israëlisch-Palestijns conflict is daarop een logisch vervolg, maar laat zich zeker ook eigenstandig lezen.


ISBN
9789493245969
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Palmslag

Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen