Boekhandel Douwes Den Haag

Hoezo hiërarchie?

De toekomst van werken is horizontaal

Simon van Esch & Evert Hatzmann

Hoezo hiërarchie?

Hoezo hiërarchie?

De toekomst van werken is horizontaal

Hoezo hiërarchie?

 

Als de achtereenvolgende lockdowns één ding duidelijk hebben gemaakt, dan is het wel hoe achterhaald traditionele organisatiestructuren en het bijbehorende hiërarchisch denken zijn. In nog geen twee jaar tijd hebben top-downsystemen plaatsgemaakt voor een nieuwe manier van werken.Nog te verschijnen

€ 20,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Hoezo hiërarchie?

Als de achtereenvolgende lockdowns één ding duidelijk hebben gemaakt, dan is het wel hoe achterhaald traditionele organisatiestructuren en het bijbehorende hiërarchisch denken zijn. In nog geen twee jaar tijd hebben top-downsystemen plaatsgemaakt voor een nieuwe manier van werken. Werk dat draait om gezamenlijke waardecreatie, werk waarbij iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt.

Evert Hatzmann en Simon van Esch zijn op onderzoek uitgegaan: hoe manifesteert het samenwerken zich in de nieuwe realiteit? Interviews met meer dan 50 leiders en experts in Nederland droegen bij aan een verhelderend beeld: de toekomst van werken is hybride, horizontaal, holistisch en humaan. Horizontaal werken verandert de traditionele leiderschapsrol, waardoor een nieuwe manier van werken ontstaat. Een situatie die wordt gekenmerkt door ongebonden en autonoom werkende vrouwen en mannen.

De auteurs beschrijven wat de nieuw ontstane werkverhoudingen aan mogelijkheden bieden en roepen iedereen op zich te verbinden aan de nieuwe vormen van werken en organiseren. Het manifest Horizontaal Werken (www.horizontaalwerken.nl) draagt de belangrijkste uitgangspunten voor deze toekomstvisie aan en nodigt medewerkers en leiders uit zich aan te sluiten bij een werkwereld die wordt gekenmerkt door horizontale verhoudingen.


ISBN
9789493282100
Pagina's
172
Verschijnt
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
S2 Uitgevers

Management en Economie