Boekhandel Douwes Den Haag

De rode loper van de vrijheid

Douwe Halbesma

De rode loper van de vrijheid

De rode loper van de vrijheid

De rode loper van de vrijheid

 

Torsen wij niet een loodzwaar harnas met ons mee, bestaande uit religieuze, spirituele, filosofische en psychologische veronderstellingen? Bezwijken wij niet onder familiaire bemoeienissen en cultureel-maatschappelijke beïnvloedingen?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,95


Beschrijving De rode loper van de vrijheid

Torsen wij niet een loodzwaar harnas met ons mee, bestaande uit religieuze, spirituele, filosofische en psychologische veronderstellingen? Bezwijken wij niet onder familiaire bemoeienissen en cultureel-maatschappelijke beïnvloedingen? Wereldwijde problemen als armoede, klimaatverandering, oorlog en vluchtelingenstromen staan in schril contrast met een nog veel erger probleem: ons wantrouwen.

Het wereldse wapenarsenaal is één grote concentratie van ons onderlinge wantrouwen, onze afgunst en ons vijandschap. Het mag duidelijk zijn dat wie deze verwoestende drie-eenheid uit zijn systeem gooit, hij geweldloos en vrij is. Deze mens draagt automatisch bij aan wereldvrede.

Volgens Halbesma schuilt er totale vrijheid in een bestaan dat niet wordt afgegraasd door eigenbelang. Een dergelijk vrij en verlicht mens ziet in dat het belang in het decoreren en exposeren van iets eigens het ware gevangenisleven is. Het zijn wij, de dwepers, de kruipers en de onderdanen die koningen, generaals, bisschoppen en Goden maken. Het zijn wij die uit angst én voor de feestversiering honderden goden en halfgoden, demonen en godinnen, legenden en mythen aanmaken en aanleggen.

Dit boek is voor hen die samen met de schrijver willen ondervinden dat het expressen van vrijheid van een overweldigende schoonheid is. De rode loper is ons al vanaf de geboorte uitgerold.


ISBN
9789493288805
Pagina's
300
Verschenen
NUR
728
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Van Warven

Spiritualiteit