Boekhandel Douwes Den Haag

Onvergeten fragmenten

woorden voor hervonden herinneringen

Paul van der Velde

Onvergeten fragmenten

Onvergeten fragmenten

woorden voor hervonden herinneringen

Onvergeten fragmenten

 

Er zijn woorden, ooit gelezen verzen, flarden van gedichten, losse gedachten of episoden uit mythen, die je zijn bijgebleven. Soms duiken ze onverwacht weer op, ook al leek het dat ze allang kwijt waren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 17,95


Beschrijving Onvergeten fragmenten

Er zijn woorden, ooit gelezen verzen, flarden van gedichten, losse gedachten of episoden uit mythen, die je zijn bijgebleven. Soms duiken ze onverwacht weer op, ook al leek het dat ze allang kwijt waren. Bij nader inzien waren de woorden niet vergeten, ze hebben jarenlang in een achterkamer van het geheugen liggen rusten, misschien waren ze inmiddels verstoft door de wervelingen van de tijd terwijl de seizoenen zich afwisselden. Opeens zijn ze terug.
‘Onvergeten fragmenten’ besteedt aandacht aan een aantal van dit soort teksten. De fragmenten zijn aangevuld met nieuwe verwoordingen. Ook die zijn in de loop der jaren aan de oude - blijkbaar toch niet helemaal vergeten - zinnen en zinssneden vastgehecht. Andere fragmenten verwijzen naar episoden uit mythen en andere oude verhalen uit Europa en Azië, uit talen als Sanskrit, Hindi, Pali, Sogdisch, modern Grieks etcetera.
Paul van der Velde is hoogleraar Aziatische Religies, Sanskrit en Hindi aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In ‘Onvergeten Fragmenten’ bracht hij een aantal teksten bijeen die hem in herinnering zijn gebleven na vele jaren studie van Aziatische talen en literaturen. Ook spelen de ervaringen mee van ruim veertig jaar reizen door Azië en de vele verhalen die hij daar van mensen vernam.


ISBN
9789493288843
Pagina's
176
Verschenen
NUR
728
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Van Warven

Spiritualiteit