Boekhandel Douwes Den Haag

De dokterstas

Marceline Tutu van Furth

De dokterstas

De dokterstas

De dokterstas

 

Na het overlijden van haar vader Isaac erft Ella samen met haar broer Olivier een dokterstas. Dit blijkt Isaacs persoonlijke ar- chief te zijn geweest waarin hij gedurende zijn gehele leven allerlei paperassen en andere relikwieën heeft verzameld.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 17,95


Beschrijving De dokterstas

Na het overlijden van haar vader Isaac erft Ella samen met haar broer Olivier een dokterstas. Dit blijkt Isaacs persoonlijke ar- chief te zijn geweest waarin hij gedurende zijn gehele leven allerlei paperassen en andere relikwieën heeft verzameld. Ella besluit om in één dag in haar ouderlijk huis, in haar eentje, de inhoud van de tas uit te pluizen.
Naarmate ze ouder werd nam de behoefte om Isaac beter te begrijpen toe. Ze was op zoek naar het waarom van zijn uitgesproken, soms extreme gedrag. Wat voedde zijn woedeaanvallen? Waarom was hij zo ongrijpbaar? Waar kwamen zijn drive en doorzettingsvermogen vandaan? De manier waarop Isaac en Ella gewend waren met elkaar om te gaan was als collega’s die medische feiten uitwisselden, of als kemphanen. Daar had ze schoon genoeg van. Ze wilde de achterkant van hun relatie ontdekken, zijn verhalen van vroeger uit de schaduw halen.
Het verhaal ontrolt zich aan de hand van de items die Ella uit de dokterstas tevoorschijn haalt. Dit leidt tot een overdenking en zoektocht naar zowel Isaacs intrigerende verleden als een inkijk in de niet altijd gemakkelijke vader-dochterrelatie. Zij ontdekt een geheim dat Isaac zijn hele leven voor zijn kinderen verborgen heeft weten te houden. Deze unieke doktersroman neemt je mee in de wereld van een familie waarin vrouwen, het joden- dom, en familiegeheimen centraal staan.


ISBN
9789493288904
Pagina's
138
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Van Warven

Literaire fictie