Boekhandel Douwes Den Haag

De geheimen van ontspannen bewegen

Het Nieuwe Bewegen

Yves Verbeeck

De geheimen van ontspannen bewegen

De geheimen van ontspannen bewegen

Het Nieuwe Bewegen

De geheimen van ontspannen bewegen

 

De stressreactie in ons lichaam activeert vanzelf in een levensbedreigende situatie en veroorzaakt een energieboost in lichaam en geest. Deze reactie houden we al eeuwen in stand en hebben we verweven in onze maatschappij.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,95


Beschrijving De geheimen van ontspannen bewegen

De stressreactie in ons lichaam activeert vanzelf in een levensbedreigende situatie en veroorzaakt een energieboost in lichaam en geest. Deze reactie houden we al eeuwen in stand en hebben we verweven in onze maatschappij. We vinden het normaal om problemen te bestrijden en zijn gewoon geworden aan emoties als hebzucht, macht, boosheid tot haat. Te lang overleven in deze reactie leidt onvermijdelijk tot klachten en ziektes, omdat we niet meer in staat zijn om te helen. De relaxatiereactie daarentegen, waarbij we kunnen verteren en helen in de breedste zin, wordt vergeten. Hierbij voelen we een subtiele energie, zien we het grotere plaatje en oplossingen die het geheel dienen.

Het wordt tijd dat we terugkeren naar ons vergeten, vertrouwde Zijn. Ons pure Zelf is aanwezig in ons lichaam en kan worden ontdekt via ontspanning. Door te luisteren naar ons Zelf en patronen te helen, worden we veerkrachtig en helder. Energie van overgeërfde trauma’s, gewoontes en overtuigingen transformeert als we onaangename ervaringen toelaten zonder tussenkomst van het ego. Zo keren we terug naar ons oorspronkelijke Zijn en leven we van daaruit.

Dit boek gaat over de specifieke richtlijnen om ontspanning en meditatie te ontdekken en de interne richtlijnen die zich in onze houdingen en bewegingen tonen. We moeten die toelaten en er trouw aan blijven. Kiezen we om verder in de stressreactie te leven? Of ontdekken we opnieuw onze ware kracht en wijsheid? Door te oefenen transformeren we in wie we werkelijk zijn en kunnen we ons optimale Zelf gewaarworden. Dit is ‘move from the end’. Yves Verbeeck ontwikkelde hiervoor Het Nieuwe Bewegen, een uniek en heel toegankelijk oefenschema.

Yves Verbeeck (°1966) is een kinesitherapeut met specialisaties in relaxatie- en oosterse manuele therapie. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring in chi kung en tai chi, waarbij hij persoonlijke correcties kreeg van twee meesters. Door zijn doorzetting ontdekte hij wat ontspanning werkelijk is en hoe je vanuit ontspanning leeft.


ISBN
9789493293366
Verschenen
NUR
720
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Beefcake Publishing