Boekhandel Douwes Den Haag

Ierland

Oostkust met Belfast en Dublin

Jef Verrezen

Ierland

Ierland

Oostkust met Belfast en Dublin

Ierland

 

Dit boek neemt je mee langs de oostkust van Ierland. Waar de twee hoofdsteden Belfast en Dublin de vertegenwoordigers zijn van een onterecht opgedeeld Ierland: Noord-Ierland met zijn 6 counties dat werd ingelijfd bij het Verenigd Koninkrijk en Dublin dat, na een lange strijd, de Republiek Ierland mocht leiden.


Nog te verschijnen

€ 24,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Ierland

Dit boek neemt je mee langs de oostkust van Ierland. Waar de twee hoofdsteden Belfast en Dublin de vertegenwoordigers zijn van een onterecht opgedeeld Ierland: Noord-Ierland met zijn 6 counties dat werd ingelijfd bij het Verenigd Koninkrijk en Dublin dat, na een lange strijd, de Republiek Ierland mocht leiden. Het was dankzij redenaar Sint-Patrick dat de 2de kerstening doorbrak vanuit Ierland.

In Glendalough zag één van de grootste kloosters het levenslicht . Ten noorden van Dublin leefden de High Kings en bevindt zich één van de oudste grafmonumenten ter wereld: Newgrange.

Naast het levendige en meer economische en industriële Belfast doorkruisen we eveneens de verdere omgeving met het unieke geologische spektakel, de Causeway, als hoogtepunt. Dublin zal geen geheimen meer voor je hebben na het lezen van dit boek. De desolate Wicklows en de Military Road voeren ons naar de Sunny Side East en naar het zuiden waar Wexford, Waterford en tenslotte Cork niet aan onze kennismaking met Ierland mogen ontsnappen. Campings, hotels en restaurants worden aangegeven bij de ankerpunten van ons bezoek.

Jef Verrezen is gepensioneerd directeur van een basisschool. Wegens de voorliefde voor Ierland betrok hij samen met zijn vrouw gedurende 10 jaar een oude hoeve in Kilgarvan, inspecteerde gedurende vele jaren campings in Ierland en begeleidde er verschillende groepen. Weinig hoekjes konden hun geheimen verborgen houden.

“When I die, Dublin will be written in my heart! “ James Joyce


ISBN
9789493300019
Pagina's
160
Verschenen
NUR
512
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
PassePartout reizen

Reisgidsen Europa