Boekhandel Douwes Den Haag

De 24 uur van Le Mans

400 km/u op jacht naar glorie

Davey Euwema

De 24 uur van Le Mans

De 24 uur van Le Mans

400 km/u op jacht naar glorie

De 24 uur van Le Mans

 

Iedere zomer trekken honderdduizenden autosportliefhebbers naar Le Mans, een stad op zo’n twee uur rijden van Parijs, om getuige te zijn van een van de grootste sportevenementen ter wereld. De 24 Uur van Le Mans vierde in 2023 het honderdjarig jubileum.


Nog te verschijnen

€ 22,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De 24 uur van Le Mans

Iedere zomer trekken honderdduizenden autosportliefhebbers naar Le Mans, een stad op zo’n twee uur rijden van Parijs, om getuige te zijn van een van de grootste sportevenementen ter wereld. De 24 Uur van Le Mans vierde in 2023 het honderdjarig jubileum. Al een eeuw nemen coureurs – Jan Lammers reed hem al 23 keer – en teams het hier tegen elkaar op in de ultieme test van uithoudingsvermogen voor zowel mens als machine. Dat is niet alleen een pakkende slogan, maar geldt ook als uitgangspunt voor de wedstrijd. In tegenstelling tot andere vormen van autosport gaat het voor de overwinning op Le Mans niet om tijd, maar om afstand. De equipe die in een etmaal het grootste aantal kilometers aflegt, wint. Dat gebeurt op een van de meest uitdagende circuits ter wereld. Op deels openbare wegen halen coureurs op de kenmerkende lange rechte stukken snelheden van ruim driehonderd kilometer per uur. Le Mans straft het kleinste foutje genadeloos af, met een flinke bak schade – of erger – tot gevolg.

In de afgelopen honderd jaar hebben de grootste coureurs in de geschiedenis van de sport het Circuit de la Sarthe te temmen. Kom je na 24 uur als winnaar over de streep, dan verdwijnt je naam in de geschiedenisboeken. Lukt dat niet, dan lonkt altijd de volgende editie.

De 24 uur van Le Mans is het ultieme boek over de ultieme test in de autosport; geschiedenis, tactiek, machines en avontuur.

Davey Euwema (1997) keek als klein jochie al naar de Formule 1, maar ontwikkelde als puber een fascinatie voor de langeafstandsracerij. Tegenwoordig is hij als freelance verslaggever actief voor Sportscar365 en Autosport Magazine en woont hij nagenoeg alle wedstrijden van het FIA World Endurance Championship bij.


ISBN
9789493300958
Pagina's
192
Verschijnt
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
edicola sport