Boekhandel Douwes Den Haag

Het straatvoetbalboek

Rob Siekmann

Het straatvoetbalboek

Het straatvoetbalboek

Het straatvoetbalboek

 

Het straatvoetbalboek is het eerste boek dat over dit onderwerp verschijnt in het Nederlandse taalgebied. Voor het eerst wordt een karakteristiek gegeven van de wijze waarop straatvoetbal vroeger werd gespeeld.


Tijdelijk niet leverbaar

€ 25,00

Geen levertijd bekend


Beschrijving Het straatvoetbalboek

Het straatvoetbalboek is het eerste boek dat over dit onderwerp verschijnt in het Nederlandse taalgebied. Voor het eerst wordt een karakteristiek gegeven van de wijze waarop straatvoetbal vroeger werd gespeeld. Over plaats en tijd, de bal, de spelers, de teams, de wedstrijden, de regels enzovoort.

Maar het boek gaat ook over de vraag of straatvoetbal een betere voetballer van je kan maken. Op straat en plein wordt niet meer massaal gevoetbald, maar tegenwoordig zijn er voetbalkooien in de steden waar je de jeugd vrijelijk ziet ballen. Een honderdtal voetbalprofs van toen en nu vertelt over hun ervaringen in vaak aanstekelijke anekdotes.

Het boek wordt afgerond met eigen voorstellen van de auteur hoe elementen van het straatvoetbal in de jeugdopleiding zouden kunnen worden ingepast.

Met een voorwoord van Richard Witschge.


ISBN
9789493306448
Pagina's
280
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Willems Uitgevers