Boekhandel Douwes Den Haag

Hand in hand voor Blauw & Zwart

Raf Willems

Hand in hand voor Blauw & Zwart

Hand in hand voor Blauw & Zwart

Hand in hand voor Blauw & Zwart

 

Wie herinnert zich Ferdinand Boone? Onze doelman in het zwart en met de pet – tevens Rode Duivel – won in 1967 de eerste Gouden Schoen voor Club Brugge. In datzelfde gezegende seizoen 1967-1968 pakte Club met de Beker van Belgïe onze eerste trofee...


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,00


Beschrijving Hand in hand voor Blauw & Zwart

Wie herinnert zich Ferdinand Boone? Onze doelman in het zwart en met de pet – tevens Rode Duivel – won in 1967 de eerste Gouden Schoen voor Club Brugge. In datzelfde gezegende seizoen 1967-1968 pakte Club met de Beker van Belgïe onze eerste trofee... sinds 1920.
Van dan af werden we een topclub in België, met 18 landstitels en 11 bekers, en waaierde onze naam in meer dan 350 duels uit over Europa. In 2023 kreeg Simon Mignolet onze vijftiende Gouden Schoen uitgereikt, opnieuw een keeper.

In 2023 herdenken we ook de tachtigste verjaardag van het overlijden (1943) van Hector Goetinck. De mythe van blauw-zwart én leider van onze eerste kampioenenploeg van 1920.
En begin januari 2024 vieren we het feit dat Ernst Happel precies vijftig jaar geleden de belangrijkste coach uit onze geschiedenis werd. De Weense Weltmeister bezorgde ons heerlijke wonderjaren tussen 1974 en 1978 met drie opeenvolgende titels, een dubbel en twee Europese finales. Maar vooral een voetbalidentiteit. Passie, niets dan passie. Aanvallen, risico, meer goals maken dan de tegenstander, techniek, snelheid, powerplay, beweging. Kortom: bluv’n goan.
En de unieke, tedere band tussen fans – de beste van het land – en spelers. De Club is niet alleen van Brugge, ze is van iedereen. Ze is van ons!

Ik, auteur Raf Willems, publiceerde in 2016 vijftig portretten van mijn favoriete Clubhelden. Tijd om dit vandaag uit te breiden naar tachtig. Wie zijn de belangrijkste, beste en boeiendste voetballers geweest uit de periode tussen Boone en Mignolet? En ik open vanzelfsprekend met het verhaal van ‘Torten’ Goetinck, de eerste legende.
In een extra hoofdstuk speur ik in Wenen naar de invloeden van Ernst Happel.

En laten we nu genieten van de mooie herinneringen die onze tachtig toppers ons hebben gegeven. En samen zingen als vanouds: Hand in hand kameraden, hand in hand voor blauw & zwart, geen woorden maar daden, leve blauw & zwart!


ISBN
9789493306752
Pagina's
160
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Willems Uitgevers