Boekhandel Douwes Den Haag

Het groene schoolplein

als rijke leeromgeving

Maike Nelissen & Marc van de Geer

Het groene schoolplein

Het groene schoolplein

als rijke leeromgeving

Het groene schoolplein

 

In dit boek vind je alle benodigde informatie om praktisch en goed voorbereid aan de slag te gaan met (het ontwikkelen van) een groen schoolplein! Een groene speel- en leeromgeving draagt op tal van manieren bij aan de ontwikkeling van het kind.


Nog te verschijnen

€ 25,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Het groene schoolplein

In dit boek vind je alle benodigde informatie om praktisch en goed voorbereid aan de slag te gaan met (het ontwikkelen van) een groen schoolplein!


Een groene speel- en leeromgeving draagt op tal van manieren bij aan de ontwikkeling van het kind. De wetenschappelijke bewijzen daarvoor stapelen zich op. Natuur doet goed! Het is daarom niet verwonderlijk dat veel scholen zich oriënteren op de herinrichting van hun grijze, betegelde schoolplein.

Maar welke elementen gebruik je om zo’n groene buitenomgeving vorm te geven? Wat is het belang van een goed ontwerp en met welke valkuilen en kosten moet je rekening houden? Hoe maakt die rijke natuurlijke leeromgeving straks deel uit van je onderwijs? Hoe draagt een groen schoolplein als ‘oase in de stad’ bij aan toename van biodiversiteit en waarom vinden overheden deze ontwikkeling interessant voor het behalen van hun klimaatdoelen?

Dit boek is geschreven voor schoolleiders, leerkrachten en werkgroepen die betrokken zijn bij de aanleg van hun nieuwe schoolplein.


ISBN
9789493336094
Verschenen
NUR
840
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Pica

Onderwijs