Boekhandel Douwes Den Haag

De martelaren

Onder de vijanden van Theo van Gogh

Jutta Chorus & Ahmet Olgun

De martelaren

De martelaren

Onder de vijanden van Theo van Gogh

De martelaren

 

Jutta Chorus was aanwezig bij de opnamen van Submission, de film die Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh op de dodenlijst van moslimextremisten bracht. Ze volgde de politicus en de filmmaker in de maanden daarna.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving De martelaren

Jutta Chorus was aanwezig bij de opnamen van Submission, de film die Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh op de dodenlijst van moslimextremisten bracht. Ze volgde de politicus en de filmmaker in de maanden daarna. Met Ahmet Olgun sprak ze na de moord op Van Gogh de geestverwanten van zijn moordenaar, Mohammed Bouyeri. Zo konden ze beschrijven hoe een in Nederland opgegroeide Marokkaanse jongen veranderde in een meedogenloze religieuze extremist.

De vrienden van Mohammed Bouyeri worden gearresteerd, berecht en uiteindelijk het land uitgezet. De moord van hun vriend verandert hun leven net zo goed. Jutta Chorus en Ahmet Olgun zochten de broeders in de jaren na de moord in Marokko op, keken terug op hun persoonlijke geschiedenis, hun dagelijks leven en hun dromen, en zien in de laatste ontmoeting door hun ogen een nieuwe generatie radicalen het gedroomde kalifaat stichten.

'De martelaren' bevat de boeken 'In godsnaam' en 'Broeders'.


ISBN
9789493339538
Pagina's
352
Verschenen
NUR
740
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Pluim

Mens en Maatschappij