Waarom we ons geen schuldgevoel moeten laten aansmeren door de dierenactivist.
Waarom we ons geen schuldgevoel moeten laten aansmeren door de dierenactivist.
Eet je nog steeds graag vlees en irriteer je je als andere mensen met het opgeheven morele vingertje proberen je een schuldgevoel aan te praten omwille van de dieren? Vind je dat de vermenselijking van dieren is doorgeslagen?
Leverbaar
Eet je nog steeds graag vlees en irriteer je je als andere mensen met het opgeheven morele vingertje proberen je een schuldgevoel aan te praten omwille van de dieren? Vind je dat de vermenselijking van dieren is doorgeslagen? Dat de stem van hen die pleiten voor dierenrechten het maatschappelijk debat heeft gekaapt? Kortom dat de dierenwaanzin heeft toegeslagen.
In dit boek doorprikt auteur Christian Parmentier de mythe en de valse beloften van hen die ons het eten van een hamburger of vissticks, het drinken van melk, het dragen van een wollen trui of bont en het aantrekken van lederen schoenen willen ontzeggen. Belangrijke vragen komen daarbij aan de orde. In hoeverre verschillen mensen genetisch van dieren? Hoe komen mensen tot morele afwegingen? Hoe zou onze wereld er uitzien als we geen gebruik meer mogen maken van dieren?
In een bevlogen betoog voorzien van de nieuwste wetenschappelijk inzichten en aansprekende voorbeelden opent de auteur ons de ogen voor de gevaren van een ideologie die een duurzame samenleving niet dichterbij brengt maar er integendeel een groot gevaar voor vormt.
Christian Parmentier is een niet-praktiserende dierenarts. Hij studeerde in 1983 af met onderscheiding aan de Rijksuniversiteit in Gent en publiceerde reeds twee boeken met een kritische analyse van het fenomeen dierenrechten. Zijn boeken zijn bedoeld voor mensen die de nieuwsgierigheid hebben om verder te kijken dan wat ze gewoonlijk horen over dierenrechten en dierenwelzijn.