De gelukkigste klas

Jack de Boer

€ 20,00

Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Paperback / softback

27-08-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

Vergeten verhalen

Ton Wienbelt & Johan van der Hoeven & Willem Post

€ 24,95

Studio 92 a

Hardback

07-09-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

Leopold II

Johan Op de Beeck

€ 39,99

Horizon

Hardback

04-09-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

Hotel Schiller

Marjolein Bierens

€ 24,99

J.M. Meulenhoff

Hardback

10-09-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

Hannah Arendt

Ann Heberlein

€ 26,99

Spectrum

Hardback

10-09-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

Shakespeares sonnetten

William Shakespeare

€ 25,00

Athenaeum

Paperback / softback

15-09-2020

dut

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


alle nieuwe boeken

Bob Woodward

Rage

In zijn nieuwe boek Rage gaat journalist en bestsellerauteur Bob Woodward opnieuw achter de schermen in het Witte Huis. Hij onthult verbluffende nieuwe details over het Amerikaanse veiligheidsbeleid en president Trumps besluiten in tijden van een wereldwijde pandemie, dreigende economische ondergang en nationale onrust.

Op basis van exclusieve interviews met de Amerikaanse president en 25 nooit eerder vertoonde brieven tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gaat hij verder waar hij gebleven was in zijn vorige bestseller Fear. Woodward kijkt naar Trumps belangrijkste beslissingen tijdens crisisjaar 2020 en toont aan hoe zijn beleid geworteld is in de instincten, gewoonten en stijl die hij ontwikkelde tijdens zijn eerste drie jaar als president van de Verenigde Staten.

De Nederlandse editie verschijnt op 1 oktober.

meer informatie

Beste politieke boek van 2020

PrinsjesBoekenprijs voor 'Witte schuld' van Elma Drayer

Elma Drayer wint voor haar boek 'Witte schuld' de PrinsjesBoekenprijs 2020. De andere genomineerden waren Marnix Krop, 'Wim Kok. Voor zijn mensen' en Huib Modderkolk, 'Het is oorlog en niemand die het ziet'.

In haar boek neemt Elma Drayer, columnist bij de Volkskrant, krachtig stelling tegen de wijze waarop in Nederland het identiteitsdebat wordt gevoerd.

Zij gaat voorbij de makkelijke meningen maar geeft historische achtergronden en analyses waardoor er daadwerkelijk een beter inzicht en begrip ontstaat over het meest verhitte debat op dit moment in onze samenleving’, stelt de driekoppige jury van de achtste editie van de PrinsjesBoekenprijs onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Mark Verheijen (VVD) in het juryrapport.

meer informatie

Elena Ferrante

Het leugenachtige leven van volwassenen

De dertienjarige Giovanna woont in een van de beste wijken van Napels. Haar ouders zijn bijna perfect en hebben haar opgevoed tot een net en lief kind dat keurig Italiaans spreekt en goede cijfers haalt. Maar op een dag hoort ze haar vader tegen haar moeder zeggen dat Giovanna steeds meer begint te lijken op zijn zus. Er is in hun gezin geen groter kwaad denkbaar dan tante Vittoria.

Giovanna besluit om op bezoek te gaan bij Vittoria om meer over zichzelf te weten tekomen. Wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten gaat er meteen een doos van Pandora open: de volkse, grofgebekte Vittoria blijkt vooral te willen praten over de ware aard van Giovanna's ouders.

Het beeld van een perfect gezin valt langzaam in gruzelementen. Vanaf nu moet ze laveren tussen trouw aan haar ouders en de nieuwe vriendschap met haar tante - het zijn Giovanna's eerste stappen naar volwassenheid.

meer informatie

De politieke memoires van Ruud Lubbers

Haagse jaren

In Haagse jaren tekent Theo Brinkel de spraakmakende memoires op van Ruud Lubbers, de langstzittende premier van Nederland.

Tussen 1992 en 1995 voerde historicus Theo Brinkel vijftien lange gesprekken met premier Ruud Lubbers over zijn jaren in de landelijke politiek. Lubbers' laatste termijn als premier van Nederland liep ten einde en zijn regering maakte plaats voor het eerste paarse kabinet. Het boek zou in 1995 verschijnen, maar publicatie werd op het laatste moment tegengehouden. Vijfentwintig jaar later verschijnen deze onthullende memoires alsnog.

meer informatie

Paul Brood & Martin Berendse

Historische streekatlas - De ware schaal van Nederland

Het vervolg op de succesvolle Historische atlas NL, hoe Nederland zichzelf bijeen heeft geraapt laat zien dat onze binding met streken en regio's een lange geschiedenis heeft en-..nog springlevend is.

De Historische Streekatlas NL gaat op zoek naar de achtergrond van onze streeknamen. Via oude kaarten en documenten ontdekken we dat de meeste hun oorsprong in de middeleeuwen hebben en al eeuwenlang meegaan. Dat verklaart waarom sommige Hollanders zich Waterlander en sommige Brabanders zich Kempenaar noemen. Waarom het extra mooi is om fan van De Graafschap op FC Twente te zijn en waarom er Kleifriezen en Woudfriezen zijn.

meer informatie

Katherine Rundell

Waarom je kinderboeken moet lezen, zelfs al ben je oud en wijs

In Waarom je kinderboeken moet lezen, zelfs al ben je oud en wijs vertelt Katherine Rundell waarom kinderboeken zo belangrijk zijn. 

Katherine Rundell is op dit moment een van de belangrijkste kinderboekenauteurs van het Verenigd Koninkrijk. In haar prikkelende essay toont ze aan waarom je kinderboeken niet de rug moet toekeren als je eenmaal volwassen bent, en dat het lezen van kinderboeken je wereld alleen maar vergroot. Met een voorwoord van Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel.

meer informatie

Remco Breuker & Ingrid Robeyns & Rens Bod

40 stellingen over de wetenschap

Hoogleraren Ingrid Robeyns, Remco Breuker en Rens Bod spijkeren met dit pamflet veertig stellingen aan de poort van de universiteit. Het moet anders.

De universiteit verkeert in een crisis. Ze heeft al geruime tijd structureel te weinig geld, maar er zijn ernstigere, fundamentelere problemen: de enorme toestroom van studenten, de opkomst van anti-intellectualistische politieke partijen en het idee dat onderwijs en onderzoek de maatschappij niet te veel geld mogen kosten. Die kwesties hebben op de universiteiten niet alleen gezorgd voor een identiteitscrisis, maar ook voor een ongezond hoge werkdruk, bijna feodale gezagsverhoudingen en steeds minder onderzoekstijd. Daarnaast is er de enthousiast door politiek en media geëxploiteerde (en deels ook zelfbedachte) kloof tussen enerzijds de ‘zachte’ sociale en geesteswetenschappen, en anderzijds de ‘harde’ technische en bètawetenschappen.

Ondertussen blijft de belangrijke vraag naar de rol van de universiteit in de maatschappij van de eenentwintigste eeuw onbeantwoord.

meer informatie

Terloops


Arjen Lubach

Stoorzender

In Stoorzender doet Arjen Lubach verslag van twee jaar uit zijn bewogen bestaan. Vanuit zes verschillende plekken (Los Angeles, Vlieland, New York, Friesland, Zweden en Amsterdam) schrijft hij ongebruikelijk persoonlijk over Zondag met Lubach, muziek, comedy, politiek, het leven en de liefde.

Stoorzender is een unieke mix van eerlijke, grappige en ontroerende verhalen, zoals alleen Arjen Lubach die kan schrijven.

meer informatie

Jos Scheren & Wijnand Duyvendak

Politieke troost van Spinoza

In Politieke troost van Spinoza vertellen Jos Scheren en Wijnand Duyvendak - ook aan elkaar - wat ze bemoedigend vinden in het leven en het werk van Spinoza. Zij vinden hem levenslustig, betrouwbaar en sociaal. En in dit boek zeggen ze waarom.

Scheren en Duyvendak zijn niet de enigen voor wie deze tijd onoverzichtelijk en verwarrend is, maar zij zijn ook niet de enigen die zich daarbij niet willen neerleggen. Dat hoeft ook niet, vinden zij. Er zijn altijd wel uitwegen en oplossingen, want onder het asfalt bevindt zich het strand. Steeds zijn er weer dingen die mensen in benarde omstandigheden zullen bedenken, zolang ze het zelf maar doen, anders werkt het niet - samen met anderen, om niet achter politieke onheilsprofeten te hoeven aanlopen.

Want die profeten, destructief als ze zijn, preken niet alleen onheil, ze willen het ook.

meer informatie

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrieven! U krijgt dan maximaal 1 keer per week een update over het door u aangegeven onderwerp.

Nieuwsbrieven


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren