de biografie

Zelensky

Serhi Roedenko heeft de eerste biografie geschreven over Volodymyr Zelensky, de charismatische oekraïnse president die sinds de inval van het Russische leger in Oekraïne op 24 februari 2022 niet weg te denken is van de voorpagina’s en beeldschermen.

meer informatie

Alle gidsen voor uw reizen vindt u hier

Vakantie plannen?

Weet u al hoe uw vakantie er dit jaar uit gaat zien? Gaat u op reis met de camper, of gaat uw kamperen? En misschien wilt u op uw bestemming ook nog gaan wandelen. Waar u ook naar toe gaat: binnen Europa, naar Noord-Amerika, Afrika, Azië of misschien zelfs Australië; bij onze reisafdeling Stanley & Livingstone vindt u uw reisgids.
 

Nicolien Mizee

Een licht bewoond eiland

In 'Een licht bewoond eiland' zijn we met de faxen aan Ger aanbeland in het jaar dat Nicolien Mizees eerste boek, 'Voor God en de Sociale Dienst', verschijnt. En daarmee betreedt ze de wereld van boekpresentaties, optredens en interviews.

Verhalen, gedichten en fragmenten uit de schatkamers van Querido

Het boek van alle mensen, dieren en dingen

Lekker dikke feestbundel met het mooiste uit de eerste 50 jaar van Querido’s kinderboekenfonds. Met natuurlijk Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp, waarmee het allemaal begon.

Victor Sebestyen

Boedapest

Een complete geschiedenis van de voormalige hoofdstad van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk. 'Victor Sebestyens Boedapest schetst een indringend portret van een van de belangrijkste steden van Europa.'

Sigrid Kaag

Kaag is de politicus over wie iedereen een mening heeft. Maar wie is zij werkelijk, deze D66-leider en vicepremier? En wat betekent haar belofte van nieuw leiderschap?

Roxane van Iperen

Eigen welzijn eerst

Nederland heeft lang een zelfbeeld van openheid en tolerantie gehad. Dat beeld kwam voort uit het naoorlogse optimisme van de middenklasse, die geloofde in kansengelijkheid, ongeacht afkomst of achternaam, en het belang van goede publieke voorzieningen.

Adriaan Dijxhoorn, minister van Defensie in oorlogstijd

De minister en de majesteit

Op 13 mei 1940 vergaderde het Nederlandse kabinet op het ministerie van Economische Zaken. Terwijl de krijgsmacht buiten een wanhopig gevecht tegen de Duitse invasiemacht aan het voeren was, overtuigde minister van Defensie Dijxhoorn zijn collega’s om naar Engeland uit te wijken.

Bill Gates

Hoe we de volgende pandemie voorkomen

De COVID-pandemie is nog niet voorbij, maar toch vraagt de hele wereld zich af: wat nu? Hoe kunnen we een nieuwe pandemie voorkomen, waarbij opnieuw miljoenen mensen overlijden en de wereldeconomie onder gigantische druk komt te staan?

Vijf eeuwen cartografie

Het Grote Kaartenboek

Kaarten. We kunnen er naar blijven kijken. Van visuele kunstwerken tot weerspiegelingen van de tijdgeest. Kaarten werden en worden gebruikt bij de uitvoering van belangrijke (overheids)taken. Kaarten vertellen verhalen en geven een beeld van, soms reeds verdwenen, gebieden.

In 2022 bestaat museum het Mauritshuis in Den Haag 200 jaar.

Pennen over penselen

In het lijvige boek 'Pennen over penselen' schrijven 200 gerenommeerde auteurs uit binnen- en buitenland over een schilderij uit de collectie van het museum.

Een kroonprins en de uitvinders van de moderne wereld

Bertie en de wonderjaren

De moderne wereld zoals we die nu kennen is grotendeels ontstaan tijdens de bruisende jaren rond het einde van de negentiende eeuw, waarin een stortvloed aan uitvindingen werd gepresenteerd op maar liefst zeventien wereldtentoonstellingen.

Opruimen die wereld! - Ursus Wehrli

Na de internationale bestsellers Opruimen, dat is de kunst! en Kunst aan de kant! vindt Ursus Wehrli het hoog tijd om de wereld in z’n geheel aan te pakken.

Splinter Chabot

als de Hemel genoeg ruimte heeft

Vrienden Magnus en Elias zijn elkaars tegenpolen: Magnus galoppeert door het leven, Elias kijkt toe hoe Magnus de wereld naar zijn hand zet. Ze besluiten samen op reis te gaan door een land dat lang geleden betoverend is geweest.

Michel Krielaars

Oorlog met Rusland

Vanaf het einde van de Koude Oorlog ontwikkelde Rusland zich niet tot het democratische, kapitalistische land dat we verwacht hadden, maar tot een nieuw Sovjetrijk. Als geen ander legt Krielaars haarfijn uit hoe Poetin van een cynische, autoritaire president kon uitgroeien tot genadeloze tsaar.

15 boeken om de oorlog in Oekraïne beter te begrijpen volgens Michel Krielaars