Ruwe bolstâh

Ruud Doevendans

€ 19,95

Parata

Paperback / softback

12-07-2019

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

Wetenschappers op de sofa - Hoe te overleven op de universiteit

Joeri Tijdink

€ 17,90

Vesuvius

Paperback / softback

17-06-2019

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

Verhalen

Andrej Platonov

€ 50,00

Uitgeverij Van Oorschot

Hardback

05-07-2019

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

Staat van beleg

Michael Wolff

€ 19,99

Prometheus

Paperback / softback

04-06-2019

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

Moord, macht en angst

Eric Panhuis & Peter Elberse

€ 19,99

Prometheus

Paperback / softback

15-05-2019

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

Verzameld proza en nagelaten werk

Nescio

€ 45,00

Uitgeverij Van Oorschot

Hardback

02-07-2019

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


alle nieuwe boeken

Marian Donner

Zelfverwoestingsboek

Nooit zijn er zo veel boeken, cursussen, YouTube-video’s en Ted Talks geweest die ons vertellen hoe we een betere versie worden van onszelf: gezonder, gelukkiger, slanker en succesvoller.

Als we maar ons huis opruimen, mediteren, falen als les zien, problemen als uitdagingen, in het nu leven en geen fuck geven, komt alles goed. We geloven het, kopen het, proberen het: de zelfhulpindustrie is een van de grootste industrieën ter wereld.

Maar ondertussen lijden steeds meer mensen aan depressies, angststoornissen en burn-outs, het medicijngebruik neemt explosief toe. Waarom? Omdat we nog steeds denken dat er iets mis is met ons, dat wij degenen zijn die moeten veranderen. Maar wat als de zelfhulpindustrie geen medicijn is, maar onderdeel van de kwaal?

Dit zelfverwoestingsboek is een oproep om de teugels te laten vieren, om strengheid te vervangen voor vergevingsgezindheid, om te falen, ongezond en lelijk te zijn, om af te wijken van de norm, ongegeneerd lief te hebben en om uiteindelijk, op die manier, jezelf te bevrijden.

meer informatie

Jacques Meerman

Mediterraneo - Een culinaire reisgids van de mediterrane middeleeuwen

In Mediterraneo treedt Jacques Meerman in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi, een islamitische ambtenaar uit Granada en een Marokkaanse geograaf om een reis te maken rond de Middellandse Zee in de twaalfde eeuw. 

Hij schrijft hiermee een nieuw culinair standaardwerk, waarin hij als eerste de voornaamste eetculturen van Europa met elkaar in verband durft te brengen.

Met zijn recepten, verhalen, analyses en achtergronden biedt Meerman een brede historische kijk op de wereldkeuken. Een culinair-historische reisgids om je vingers bij af te likken.  

meer informatie

PrinsjesBoekenprijs 2019 - De longlist


Harris - Dennett - Hitchens - Dawkins

The Four Horsemen

De opkomst van het nieuwe atheïsme is voor een groot deel te danken aan vier belangrijke denkers: Richard Dawkins, Daniel Dennett, Sam Harris en Christopher Hitchens.

Samen worden ze ook wel ‘The Four Horsemen’ genoemd, naar de vier ruiters van de Apocalyps. Alleen kondigen zij niet het einde van de wereld aan, maar het einde van religie.

Verbazingwekkend genoeg hebben ze elkaar slechts éénmaal in levenden lijve ontmoet. Het resulteerde in een epische discussie, niet alleen over georganiseerde religie, maar ook over cultuurkritiek, spiritualiteit en de weg naar een ethisch verantwoord leven.

The Four Horsemen is het verslag van dit grensverleggende gesprek. Ook reflecteren Dawkins, Harris en Dennett (de nog levende Horsemen) in dit boek op de revolutie die hun werk veroorzaakte.

meer informatie

Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2019


Henk Mak van Dijk

Tropenjazz

Tropenjazz gaat over jazz in Nederlands-Indië, vanaf de Fidgety Feet Jazz gespeeld in 1919 tot serieuze luisterjazzconcerten eind jaren dertig.

Tropenjazz tovert de lezer een uitbundige wereld voor van vrolijke jazz, gespeeld door orkesten in alle soorten en maten: scheepsorkesten van de grote ocean liners, topensembles van overzee, bioscooporkesten, Manilla-jazz, schoolbandjes, Indo-Europese jazzorkesten en inheemse bands. Een regen van afbeeldingen, advertenties en zeldzame foto’s illustreert bands, solisten, sociëteiten, hotels, dancings, zwembaden, grammofoons en platen, Hollywood-muziekfilms en de radio.

De Indische jazzwereld kent zijn schaduwenkanten: de context van de koloniale samenleving, koloniaal gedachtegoed over blanke superioriteit, discriminatie van Indo-Europese musici, economische malaise, de Japanse bezetting, naoorlogse ontreddering en een gedwongen vertrek uit Indië voor vele jazzmusici.

De epiloog opent een venster op internationaal gewaardeerde Indische jongens in Nederland en jazz in Indonesië. Tropenjazz wil vooral een ervaring bieden, verbazen over een wervelende jazzwereld die weliswaar voorgoed verdwenen is, maar een nieuw momentum zeker verdient.

meer informatie

Astrid Holleeder

Familiegeheimen

In Familiegeheimen vertelt Astrid Holleeder openhartig en meeslepend over het leven dat zij en de andere leden van de familie - moeder Stien, dochter Miljuschka, zus Sonja en haar kinderen Richie en Francis - leiden, voor en tijdens het proces tegen Willem Holleeder. Maar vooral is er ruimte om na te denken over een leven daarna.

Familiegeheimen - het slot van een trilogie, samen met Judas en Dagboek van een getuige - is een pleidooi voor een bestaan dat niet bepaald wordt door anderen. Een leven waarin Astrid Holleeder het heft in eigen hand neemt, en kiest voor de liefde en niet voor de haat.

meer informatie

Cees Nooteboom

Japan

Wat ooit begon met een boek over pelgrimstochten in Japan werd voor Cees Nooteboom gaandeweg een diepe fascinatie, die hem steeds opnieuw zou doen terugkeren naar het keizerrijk.

Als onvermoeibare reiziger kijkt hij altijd achter de volgende heuvel, uit nieuwsgierigheid naar een Japan dat hij nog niet kent en begrijpt. Hij voelt een sensueel genot in de mensenmenigtes van Tokio, valt in de snelste trein ter wereld tussen de zingende monniken langzaam in slaap, probeert de verschillende tempels uit elkaar te houden en ziet in dat hij daar nog een volgend leven voor nodig zal hebben.

In deze bundel komen Nootebooms Japanse reisverhalen voor het eerst samen. Met zijn vermogen om de fijnere nuances van het land te begrijpen richt hij een persoonlijk monument op voor de kunst, de landschappen en inwoners.

Japan is een onderdompeling in de schoonheid van nieuwe ontdekkingen en de onvermijdelijke vragen die hierdoor over het eigen bestaan worden opgeroepen.

meer informatie

Van Oorschot dundrukactie

De dundrukserie van Van Oorschot - nu afgeprijsd van € 26.50 voor € 15.-!

Kees van Kooten, Annie M.G. Schmidt, Remco Campert, Margo Minco en Theo Thijssen gebonden in zakformaat.

Deze actie geldt van 1 juli t/m 31 augustus en zo lang de voorraad strekt.

Het allermooiste gedundrukt door Van Oorschot


Koop 3 titels en krijg de goedkoopste gratis

Penguin Black Classics 3=2 actie

Goed nieuws: Bij aankoop van drie titels in de reeks Penguin Black Classics krijgt u op dit moment de goedkoopste gratis.

Lees bijvoorbeeld eindelijk 'Thus spoke Zarathustra', 'Dead Souls' of de 'Essays' van Montaigne. Keuze uit enkele tientallen verschillende titels.

De actie geldt niet online, dus kom naar de winkel!

Penguin Black Classics 3=2


Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrieven! U krijgt dan maximaal 1 keer per week een update over het door u aangegeven onderwerp.

Nieuwsbrieven


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren