De spoorweg boekhandel

De grootste collectie boeken, DVD's, tijdschriften en kalenders over trein, tram en metro vindt u in de winkel op de 'hoek' Herengracht / Prinsessegracht in Den Haag. Pal tegenover het Centraal station.

Aanwinsten tweedehands spoorwegen 2 / februari 2024

Aanwinsten tweedehands spoorwegen 1 / februari 2024

2 maart verschijnt: 'De Nederlandse Stoomlocomotieven'

Auteurs: R.C. Statius Muller & A.J. Veenendaal

Uitgeverij: De Alk

€ 44.95

Bestellen

 

 

Nieuw: 25 jaar Regionale Spoorlijnen in Nederland - P van der Meer

1998 was het jaar waarin de eerste regionale spoorlijn door een andere vervoerder dan NS geëxploiteerd werd; Oostnet nam de treindienst tussen Almelo en Mariënberg over. Daarna volgden nog vele spoorlijnen met diverse nieuwe vervoerders die inmiddels niet meer weg te denken zijn uit het openbaar (spoor)vervoer in Nederland.

€ 34.95

Bestellen

 

 

Nieuw: 'Spoorwegen 2023 /2024' - R. Latten

 

In Spoorwegen wordt verslag gedaan van de belangrijkste ontwikkelingen op spoorweggebied het afgelopen jaar en met een blik vooruit in vrijwel geheel Europa. Het jaarboek is onderverdeeld in 34 landenhoofdstukken met per hoofdstuk een beschrijving van algemene ontwikkelingen, investeringen in verbetering en uitbreiding van spoorweginfrastructuur, de reizigersdienst en het rollend materieel.

 

€ 34.95

Meer informatie

 

 

Haagse bussen - Johan Blok & Ronald van Apeldoorn

Dit boek behandelt de complete geschiedenis van het busbedrijf van de HTM in de periode 1924-1973 door beschrijving van het lijnennet van dit bedrijf in Den Haag en randgemeenten en alle autobussen die er in die periode op te zien zijn geweest.
Een en ander gebeurt met tekst, tekeningen, tabellen, foto’s en afbeeldingen.

De auteurs van dit boek hebben elk hun sporen verdiend op het gebied van publicaties over het openbaar vervoer.
Johan Blok publiceerde veel over de geschiedenis van de Haagse tram maar deed dat ook over andere zaken zoals tramrestauraties en grote tram- en spoorprojecten.
Ronald van Apeldoorn heeft meerdere publicaties over de geschiedenis van Haagse trams en bussen op zijn naam staan.
 

€ 34.95

bestellen

 

 

'Spoorwegen in Nederland - een nieuw verleden' Peter Gunther

"Spoorwegen in Nederland een vernieuwd verleden", is het nieuwe fotoboek van Peter Günther. In navolging van zijn eerder uitgegeven fotoboeken over de NZH tramlijnen Amsterdam-Volendam en Amsterdam-Zandvoort, behandelt dit boek de spoorwegen in Nederland over de periode 1890-1974. Het boek bevat 8 in tijdlijn opgezette hoofdstukken met diverse materieelsoorten. Een klein hoofdstuk is gewijd aan de spoorwegstations. Het accent van dit boek ligt met name op de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, dus stroomlijntreinstellen, Hondekoppen, diesel en elektrische locomotieven komen ruimschoots aan bod.

300 foto's in kleur.

 

€ 29.95

Meer informatie

 

Carel van Gestel - In het spoor van de Blauwe Engel

Na de Tweede Wereldoorlog werd de stoomlocomotief in Nederland steeds verder naar de achtergrond gedrongen. De elektrificatie van het spoorwegnet vorderde weliswaar in rap tempo, maar voor de secundaire lijnen was dit vooral om economische redenen geen optie. Zo kreeg de NV Allan in Rotterdam de opdracht om voor deze lijnen geschikt dieselmaterieel te bouwen.

€ 39.95

Bestellen

 

Havensporen op Zuid - Paul Engelbert

 

Spoorvervoer door de straten van Rotterdam Zuid 1879-2023

Al sinds 1879 reden treinen dwars door de straten van Rotterdam Zuid, op weg naar de kades en bedrijven in het havengebied. Het havenspoornetwerk is aangelegd door de gemeente en de Staatsspoor en werd door hen gezamenlijk geëxploiteerd.

€ 45.00

 

Meer informatie

 

 

NSmat '36 - Treinstel 252