Haaglanden & Boeken

Boeken over de gemeente en wijken in Den Haag

Pennen en penselen

In 2022 bestaat museum het Mauritshuis in Den Haag 200 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt een unieke publicatie: 'Pennen over penselen'. In dit lijvige boek schrijven 200 gerenommeerde auteurs uit binnen- en buitenland over een schilderij uit de collectie van het museum. Ze schreven proza, poëzie en zelfs een recept over hun favoriete schilderij.

Een auteur noemde dit lijvige boek ‘een monsterproject’, want nog nooit zaten zoveel ‘levende’ auteurs bij elkaar in één, waarlijk unieke, uitgave.

€ 49.95

Meer informatie en bestellen

 

Het verdriet van de Schilderswijk

Er is veel geschreven over de Haagse Schilderswijk, maar zelden vanuit het standpunt van de Schilderswijkers zelf. Maaike van Charante zocht in het Haags Gemeentearchief naar de oorzaken van de grote veranderingen in Nederlands bekendste – en wellicht beruchtste – volkswijk tijdens de periode 1960-1980. Ze beschrijft het langgerekte sterfbed van de oude wijk en de pijn van de bewoners. Het boek eindigt met een krachtige oproep om te leren van de geschiedenis:
‘Met dit boek wil ik een monument oprichten voor al die mensen die vertrapt zijn en niet gehoord werden. De teloorgang van de oude Schilderswijk was een tragedie. Maar laten we tenminste leren van deze ramp, opdat de machtelozen niet opnieuw vermalen worden door de onverschilligheid van de machtigen.'

€ 22,50

Meer informatie en bestellen

 

De Bèbel op ze Haags

De Bèbel op ze Haags

Veâhtag bèbelvehalûh in un Haags jasjûh

Margot C. Berends

'Kèktan wattun tof gauzâhtsje! Jeizus!'. Zo verwelkomt de Haagse Jozef het kindje Jezus op aarde in de nieuwe Bèbel op ze Haags

 € 13.95

Meer informatie

 

Den Haag 1945-1970

Den Haag 1945-1970 | Mooie stad achter de duinen schetst een intrigerend beeld van het naoorlogse leven in de Hofstad. ’ Den Haag weet uit de puinhopen van de Tweede Wereldoorlog te herrijzen. De stad krabbelt op, herbouwt en breidt uit. Zo zijn de polders Escamp en Mariahoeve jarenlang één grote bouwpunt om voor zoveel mogelijk huisvestingsmogelijkheden te zorgen. Ook jongeren laten van zich horen, zij eisen meer en meer hun plek op in de maatschappij. Foto’s uit die tijd zijn grotendeels bewaard gebleven in het Haags Gemeentearchief en tonen de ongekende veerkracht van die ‘mooie stad achter de duinen’. 

€ 24,95

Meer informatie en bestellen

Document voor een Monument

Het eerste deel van een serie van drie boeken, rijk geïllustreerd en goed gedocumenteerd. Die leggen niet alleen de renovatie van het Binnenhof vast – ze kijken ook terug naar het ontstaan, en naar het gebruik en de gebruikers van het Binnenhof door de eeuwen heen. Een vierde boek gaat over de oude en nieuwe kunst van het Binnenhof, een collectie die duizenden stuks telt en die door slechts weinigen gezien wordt.

Een uitgave van Stichting Document voor een Monument, met bijdragen van o.a. Sanne Frequin, Nicolaas Matsier, Ferry Mingelen en Diederik Smit en kunstwerken uit de collecties van o.a. Amsterdam Museum, Boston Museum of Fine Arts, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Het Louvre, Koninklijke Verzamelingen, Mauritshuis en het Rijksmuseum.

€ 99.95

Meer informatie en bestellen

Haagsche land vanuit de wolken

De Rotterdamse fotograaf Bart Hofmeester (1921-2001) was een van de pioniers van de commerciële luchtfotografie. Hij legde met zijn bedrijf AeroCamera heel Nederland vanuit de lucht vast. De pareltjes uit de periode 1950-1990 zijn geselecteerd voor schitterende luxe (kijk)boeken van zo’n 300 pagina’s met 300 unieke foto’s. Ze bekijken is een feest van herkenning en verwondering. 

 

€ 39,95

Meer informatie en bestellen

 

 

Haagse huizen van Oranje - Paul Rem

 

De Oranjepaleizen vormen al meer dan vierhonderd jaar het decor voor het vorstelijk leven. Ze zijn symbool van stadhouderlijke en later koninklijke macht. Paleis Noordeinde en Huis ten Bosch kennen wij als de functionele paleizen, maar vanaf het moment dat in 1585 de eerste Oranjestadhouder besloot op het Binnenhof te gaan wonen, liep het aantal vorstelijke woningen op tot in de tientallen. Van monumentale paleizen tot landelijke villa's en zelfs een 'gewoon' rijtjeshuis. Het heeft Den Haag gemaakt tot de elegante hofstad die het nog altijd is. In 'Haagse huizen van Oranje' vertelt Paul Rem over de roemrijke geschiedenis van de vorstelijke verblijven en hun bewoners.

€ 34.99

Meer informatie en bestellen:

Haagsche quaesties

In 1890 schreven twee hoge gemeenteambtenaren een alarmerend rapport over de Koninklijke Schouwburg. Het gebouw was brandgevaarlijk, te klein en de inrichting was volstrekt verouderd. De schouwburgquaestie was geboren. Al gauw ging het niet meer over renovatie of nieuwbouw, maar over het belang van cultuur en de vraag of cultuur een gemeentelijke of een particuliere zaak was. Rond het museum en het orkest ontstonden vergelijkbare discussies.
Marlies van der Riet laat zien waarom deze culturele vraagstukken juist in de hofstad zo prominent op de agenda kwamen. Ze behandelt ze tegen de achtergrond van de veranderingen waarmee Den Haag werd geconfronteerd: een grote demografische groei, de noodzakelijke stedelijke expansie, een nieuw electoraat, een vrouwelijk regent- en koningschap en een nieuwe internationale positie. 

€ 34,99

Bestellen

 

Atlas van de Trekvaarten in Zuid-Holland

De trekschuit was ruim 200 jaar het voornaamste openbare vervoermiddel in de laaggelegen delen van Nederland. Dagelijks vervoerden trekschuiten volgens een vaste dienstregeling duizenden passagiers tussen de Hollandse steden. Om hun economie te versterken en bereikbaarheid te vergroten investeerden steden als Leiden, Den Haag, Delft, Gouda, Rotterdam, Schiedam, Amsterdam en andere fors in de aanleg van vaarten en het inrichten van de benodigde infrastructuur: verstevigde jaagpaden, bruggetjes, tolpoorten en wachthuisjes. Lange tijd was een reis per trekschuit een must voor buitenlandse reizigers, nergens anders was openbaar vervoer zo goed georganiseerd.

€ 29.95

Bestellen

 

De Matatlas

In de periode 2011-2019 portretteerden de fotografen Daniel Heikens (Delft, 1980) en Rein Langeveld (Den Haag, 1979) in hun woonplaats Den Haag een groot aantal mannen met een mat als haardracht. Uit hun enthousiasme, gekoppeld aan de fascinatie van ontwerper Joost Nijhuis (Den Haag, 1980) met culturele fenomenen en stromingen, werd het idee voor een fotoboek geboren. Het moest een verzameling van matten-dragers worden, vormgegeven als een ware atlas, inclusief geografische kaarten, pictogrammen en statistieken aan de hand van vraaggesprekken met de heren. Een Matlas dus.

Bestellen

 

Een lust voor het oog - 25 Haagse kerken

 

Als geen ander bouwwerk bepalen kerken het beeld van een stad of een dorp. In Den Haag is dat niet anders. Zeker de grote kerken met hun hoge torens vormen belangrijke bakens en oriëntatiepunten in de wijk. Minder zichtbaar maar net zo belangrijk is de binnenkant. Kosten noch moeite werden gespaard om de interieurs zo mooi mogelijk in te richten en zij vormen vaak een hoogtepunt in het oeuvre van een architect of kunstenaar.
Dat maken de 25 kerken in dit boek meer dan duidelijk. Auteur Botine Koopmans beschrijft op aansprekende wijze hun geschiedenis in chronologische volgorde. 

€ 39.95

Bestellen

De schilders van het Panorama Mesdag van Scheveningen

In 1880 kreeg Hendrik Willem Mesdag de opdracht van zijn leven: het maken van een panoramaschilderij met als onderwerp de Scheveningse kust. Vandaag de dag is dit het oudste panoramaschilderij dat op zijn oorspronkelijke locatie te bezoeken is. Jaarlijks stappen zo’n 140.000 mensen in Museum Panorama Mesdag de negentiende eeuw binnen. De schilders van het Panorama van Scheveningen kan worden opgevat als de biografie van dit kunstwerk. Voor het eerst wordt het verhaal van de totstandkoming van het Panorama – van commissie tot opening – verteld, inclusief de turbulente geschiedenis van het kunstwerk en de rol van het museum in het Nederlandse culturele landschap. 

€ 29,95

Bestellen

 

Het gedroomde museum Kunstmuseum Den Haag

 

Lang voordat museumarchitectuur populair was als toeristische trekpleister, droomden architect Hendrik Petrus Berlage en museumdirecteur Hendrik Enno van Gelder van een spraakmakend museumgebouw. Een gebouw waar bezoekers zich thuis zouden voelen, en waar de kunst ultiem tot z’n recht zou komen. In 1935 werd deze droom werkelijkheid met de opening van een nieuw museum voor moderne en toegepaste kunst in Den Haag. Hoewel Berlage in 1934 stierf en de oplevering dus niet meemaakte, heeft hij samen met Van Gelder een voorbeeld geschapen voor vele musea die later ontstonden.

€ 24.95

 

Bestellen

 

 

Over Den Haag, de cultuur - heden en verleden

Nieuw

Tijdmeester van het Noordeinde

Herman Rosenberg (redactie), Joost Albers, Kees Stal en Willemien de Vlieger-Moll

€ 20,00

Stichting Haegsche Tijd

Boek

dut

Nog te verschijnen

Flashback

Vivianne Sassen & Anton Corbijn & Rineke Dijkstra & Stephan Vanfleteren

€ 59,00

Cannibal/Hannibal Publishers

Hardback

2022-07-11

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Houd je maar flink

Jan Hillenius

€ 19,95

Waanders Uitgevers

Paperback / softback

2022-04-07

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Pennen over penselen

*

€ 49,95

Waanders Uitgevers

Hardback

2022-04-04

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Wat als…je omkijkt?

Marjo Brandse

€ 14,95

Boekengilde B.V.

Paperback / softback

2022-03-01

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Een rondje door Den Haag

Ckoe

€ 12,95

Uitgeverij de Zeekoe

Board book

2019-09-17

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Haags Gras

Martin Van Zaanen

€ 20,00

Nederlandse Sportboeken Club

Paperback / softback

2022-03-22

dut

Leverbaar

Tweede-
hands

Als men met de Trekschuiten van Delf den Hage inko...

J.J. Havelaar, A.G. van der Horst, C. de Kler

€ 16,00

S.H.I.E.

Tweedehands Hardback

1998-01-01

dut

Niet leverbaar

Huis te Lande, vrouwen in de tuinbouw.

Frans Holtkamp

€ 20,00

SRHP

Hardback

dut

Leverbaar

Tweede-
hands

's-Gravenhage gephotographeerd tusschen de jaren 1...

 

€ 19,50

Elmar

Tweedehands Hardback

1968-01-01

dut

Leverbaar

De blauwe bol

Beer Visser

€ 20,95

Passionate Nomads

Paperback / softback

2021-08-16

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Een wandeling door historisch Den Haag

Gerard Arp

€ 16,95

Arpenco

Paperback / softback

2021-11-08

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Het verdriet van de Schilderswijk

Maaike van Charante

€ 22,50

Uitgeverij Blauwburgwal

Paperback / softback

2021-12-16

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

De Bèbel op ze Haags

Margot C. Berends

€ 13,95

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Paperback / softback

2021-12-13

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Den Haag in 136 groepsportretten

Feiter, Astrid / Verhaal, Haags / Gispen, Piet

€ 24,95

Stichting Haags Verhaal

Paperback / softback

dut

Niet leverbaar

Den Haag 1945-1970

Dick Brongers

€ 29,95

Uitgeverij WBOOKS

Hardback

2021-11-25

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Graven onder de Haagsche toren

Evert van Ginkel & Monique van Veen & Andjelko Pavlović

€ 13,50

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Paperback / softback

2021-11-23

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Document voor een Monument

Mizja Haak & Dick Holthuis

€ 99,95

Stichting Document voor een Monument

Hardback

2021-11-18

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Ut Ènde!!

Marnix Rueb

€ 89,95

RJR Publishing

Multiple-item retail product

2021-11-03

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Haagsche land vanuit de wolken

Hans Hemmes & Hans van Kralingen & Carel van der Velden

€ 39,95

Watermerk BV

Hardback

2021-11-08

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Den Haag + Scheveningen

Lorraine Wernsing

€ 17,99

Mo'Media

Paperback / softback

2021-10-11

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Van Kloor en Wik tot Blans en Vuc

Rob Pronk

€ 20,00

Uitgeverij Nederlandse Sportboeken Club

Paperback / softback

2021-11-04

dut

Leverbaar

De Surinamestraat in Den Haag

Peter Strengers

€ 25,00

Hardback

dut

Leverbaar

Haagse huizen van Oranje

Paul Rem

€ 34,99

Walburg Pers B.V., Uitgeverij

Hardback

2021-09-20

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Haagsche quaesties

Marlies van der Riet

€ 34,99

AUP Wetenschappelijk

Paperback / softback

2021-09-10

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

De Gouden Koets

Maria Lams & Ghanima Kowsoleea & Annemarie de Wildt & Lise Steyn & Karwan Fatah-Black

€ 24,95

Uitgeverij WBOOKS

Hardback

2021-06-18

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

De matlas van Den Haag

Daniel Heikens & Joost Nijhuis & Rein Langeveld

€ 45,00

Lecturis

Hardback

2022-02-08

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Van Kapel tot Dolhuys

Corry van Straten

€ 22,95

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Paperback / softback

2021-04-06

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Een lust voor het oog

Dick Valentijn & Botine Koopmans

€ 39,95

Uitgeverij Verloren

Hardback

2021-04-16

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

De schilders van het Panorama van Scheveningen

Evelien de Visser & Titia van Lier & Suzanne Veldink & Boudewien Goslings & Laura Prins

€ 29,95

Scriptum Art

Hardback

2021-03-31

dut

Tijdelijk niet leverbaar

Het gedroomde museum. Kunstmuseum Den Haag

Jan de Bruijn & Doede Hardeman & Jet van Overeem

€ 24,95

nai010 uitgevers/publishers

Hardback

2021-03-04

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Vooruitgang was hun streven

Ton Beije en Chris Willemsen

€ 20,00

Nederlandse Sportboeken Club

Boek

2021-03-01

dut

Leverbaar

Omnibus Maatschappijen in Den Haag en Wassenaar

Ronald van Apeldoorn

€ 22,50

Stichting OV Publicaties

Hardback

dut

Leverbaar

Van water naar theater

Bert Alers

€ 25,00

Eindeloos ontwerpen en uitgeven

Hardback

2020-12-04

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Zeven dagen Den Haag

Carel Damsté

€ 17,95

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Hardback

2020-12-01

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Philip Akkerman

Philip Akkerman

€ 19,95

nai010 uitgevers/publishers

Paperback / softback

2020-09-09

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Vroegâh in den Haag

F.J.A.M. van der Helm

€ 19,99

Walburg Pers B.V., Uitgeverij

Paperback / softback

2022-04-20

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Van GONA en Gelauf tot Van Geen en GDA

Rob Pronk

€ 20,00

Nederlandse Sportboeken Club

Paperback / softback

2020-11-16

dut

Leverbaar

Sterke wortels

Carla van den Hout

€ 29,50

Eigen beheer

Hardback

dut

Leverbaar

Oorlog en bevrijding in Den Haag

Marijke Harberts

€ 14,95

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Paperback / softback

2020-04-17

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

De Gruffalo in het Haags van Sjaak Bral

Julia Donaldson & Axel Scheffler

€ 14,99

Lemniscaat B.V., Uitgeverij

Hardback

2020-10-23

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Liefjes van een straatdichter

Sjaak Kroes

€ 17,50

De Woordenwisseling

Hardback

dut

Niet leverbaar

Nieuw in oud

Koos Havelaar

€ 35,00

Eindeloos

Hardback

2020-10-12

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

100 jaar Modern Den Haag

Marcel Teunissen & Eric Vreedenburgh

€ 29,95

nai010 uitgevers/publishers

Hardback

2020-10-07

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Ut Groen-Geile Boekie vannut Haags

Bral, Sjaak / Rueb, Rj.

€ 22,95

RJR Publishing

Boek

2020-10-06

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Groeten uit Den Haag

Robert Mulder

€ 29,95

Uitgeverij Kleine Uil

Hardback

2020-09-18

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Vergeten verhalen

Johan van der Hoeven & Ton Wienbelt & Willem Post

€ 24,95

Studio 92 a

Hardback

2022-05-02

dut

In herdruk

Geen woord aan gelogen

Ben Tichem

€ 20,00

Nederlandse Sportboeken club

Paperback / softback

2020-06-16

dut

Leverbaar

Een kleyn paleis

 

€ 31,99

Amsterdam University Press

Hardback

2020-03-27

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

ut feis van nijntje innut haags

Dick Bruna

€ 6,95

Uitgeverij Bornmeer

Hardback

2020-02-19

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

111 plekken in Den Haag die je gezien moet hebben

Tal Maes

€ 17,95

Thoth, Uitgeverij

Paperback / softback

2020-02-21

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

De lange adem van recht en (v)rede

Willem van Genugten

€ 19,95

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Hardback

2020-01-23

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Oude Vrienden

A. Nona

€ 15,00

Uitgeverij de willemshorde

Paperback / softback

dut

Leverbaar

De Haagse streken van Vincent van Gogh

Coen Schoonhoven & Feikje Wimmie Hofstra

€ 29,50

Uitgeverij Hofcultuur

Hardback

2019-12-17

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Van Gogh in The Hague

Coen Schoonhoven & Feikje Wimmie Hofstra

€ 29,50

Uitgeverij Hofcultuur

Hardback

2019-12-16

eng

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Nooit gebouwd Den Haag

Lex van Tilborg

€ 29,90

Bekking & Blitz uitg.

Hardback

2019-11-13

dut

Niet leverbaar

De wonderjaren van Taat & De Regt

Casper Postmaa

€ 19,50

Primavera Pers

Paperback / softback

2019-11-19

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Een speelhuis voor regenten

K. Stal

€ 6,50

Stichting Hofje van Nieuwkoop

Paperback / softback

dut

Niet leverbaar

Lieve Rachel

Leo van der Velde

€ 21,95

VIperson

Paperback / softback

2019-11-14

dut

Niet leverbaar

Ik Nummer 23

Henk Hanssen & Marianne van Betten

€ 19,95

Ekstreem Uitgeverij

Paperback / softback

2018-09-03

dut

Niet leverbaar

Van Torentje tot Treveszaal

Diederik Smit & Henk te Velde

€ 29,95

Quantes BV.

Hardback

2011-11-24

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Het Haagse Binnenhof.

Jaco Alberts & Eddy Habben Jansen & Diederik Smit

€ 24,95

ProDemos

Hardback

2013-06-20

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Uit Padmoes Verrezen

 

€ 19,95

Matrijs

Hardback

dut

Leverbaar

Wonen langs het Spui

Monique van Veen & Evert van Ginkel & Andelko Pavlovic

€ 12,00

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Paperback / softback

2017-07-04

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Frederik Hendriklaan ‘s-Gravenhage

Cor Cout, Loes Peters

€ 24,95

Valerius pers

Fold-out book or chart

dut

Leverbaar

Van Stolkpark, verboden gebied

Cor Gout, Ronnie Krepel

€ 11,95

Valerius pers

Paperback / softback

dut

Niet leverbaar

Een draak met vele gezichten

Wim Willems, Annemarie Cottaar, Kai Yin

€ 24,95

Nieuwe Haagsche

Paperback / softback

dut

Niet leverbaar

Vierhonderd Jaar Heilige Geesthofje

 

€ 8,50

Van Stockum

Boek

2016-09-05

dut

Niet leverbaar

De Sociëteitstent De Witte

H.F. Ambachtsheer, H.C. Grootveld

€ 17,50

Nieuwe Haagsche

Hardback

dut

Niet leverbaar

Nederlands Dans Theater 60

*

€ 29,95

Waanders Uitgevers

Paperback / softback

2019-10-04

dut

Niet leverbaar

Hoger die drempel! Higher that level!

Caroline de Westenholz

€ 24,95

Lias, Uitgeverij

Paperback / softback

2016-10-29

mul

Niet leverbaar

Kasino aan het plein

Henk Ambachtsheer

€ 24,50

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Hardback

2015-05-09

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Bewaard en bewonderd

Koos Havelaar

€ 31,99

Walburg Pers B.V., Uitgeverij

Hardback

2019-02-28

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Muzenstraat en andere Haagse verhalen

Wim Noordhoek

€ 17,50

Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Paperback / softback

2016-02-12

dut

Niet leverbaar

Indisch leven in Den Haag, 1930-1940. Vijftig colu...

Gerard Termorshuizen & Coen van 't Veer

€ 19,00

Verloren b.v., uitgeverij

Paperback / softback

2018-03-19

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Het korte, bewogen leven van Willem Gabriel Vervlo...

Willem van den Berg

€ 19,00

Verloren b.v., uitgeverij

Paperback / softback

2016-10-08

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

100 jaar Nieuwe Haagse School

Marcel Teunissen

€ 37,95

nai010 uitgevers/publishers

Hardback

2018-06-01

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Architectuurgids Den Haag

Lilian Melink & Gonda Buursma & Bert Melink

€ 29,95

nai010 uitgevers/publishers

Hardback

2011-06-29

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Architect Louis de Wolf (1871-1923)

Peter Van Dam

€ 29,95

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Paperback / softback

2018-12-04

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Johannes Mutters Jr. (1858-1930)

Bart Verbrugge

€ 29,00

Uitgeverij Verloren

Paperback / softback

2019-09-09

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Haagse bouwmeesters in de 19e eeuw W.B. van Liefla...

Peter van Dam

€ 26,00

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Hardback

2016-12-10

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Haagse bouwmeesters in de 19e eeuw Dien deftige st...

Peter van Dam

€ 29,95

Quantes BV.

Hardback

2013-06-22

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Rembrandt and the Mauritshuis

Charlotte Rulkens

€ 14,95

Waanders Uitgevers

Paperback / softback

2019-01-30

eng

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Archeologie achter de duinen. Het rijke verleden v...

E. van Ginkel, A. de Hingh

€ 29,95

Matrijs

Hardback

Niet leverbaar

Laan van Meerdervoort

Liza van Kuik & Jolly van der Velden & Margot C. Berends

€ 19,95

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Paperback / softback

2018-12-17

dut

Niet leverbaar

De Haagse plekken

Ineke Mahieu & Ad van Gaalen

€ 9,90

Seapress

Paperback / softback

2013-09-27

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

The 500 Hidden Secrets of The Hague

Tal Maes

€ 19,95

The 500 Hidden Secrets

Paperback / softback

2019-09-17

eng

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Falk stadsplattegrond & fietskaart Den Haag

Falk Route.nl

€ 14,99

Falkplan

Sheet map, folded

2019-01-30

dut

Niet leverbaar

Den Haag op de fiets

 

€ 9,90

Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij

Kaart

2020-10-20

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Stadsplattegrond Den Haag

Citoplan

€ 9,90

Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij

Kaart

2020-10-20

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Gids Den Haag

 

€ 10,25

Buijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij

Kaart

2014-01-14

dut

Niet leverbaar

Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag

Loek Heskes

€ 16,95

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Paperback / softback

2020-11-20

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

De mooiste netwerkwandelingen: Delfland en Haaglan...

Vladimir Mars & Menno Zeeman & Noes Lautier

€ 14,99

Elmar

Paperback / softback

2022-05-19

dut

In herdruk

Time to momo Den Haag

Alexandra Gossink & Dani van Oeffelen

€ 14,99

Mo'Media

Paperback / softback

2017-02-22

dut

Niet leverbaar

The Hague and a Selection of its International Vis...

Jack Zonneveld

€ 16,95

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Paperback / softback

2018-08-07

eng

Niet leverbaar

Geschiedenis van Den Haag in vogelvlucht

Michiel van der Mast & Chris Nigten & Robert van Lit

€ 29,90

Bekking & Blitz uitg.

Hardback

2016-12-10

dut

Niet leverbaar

A short history of The Hague

Robert van Lit & Chris Nigten & Michiel van der Mast

€ 29,90

Bekking & Blitz uitg.

Hardback

2016-12-09

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

The little History of The Hague for Dummies

Léon van der Hulst

€ 9,99

Voor Dummies

Paperback / softback

2019-12-24

dut

Niet leverbaar

The Hague Book

Kees Stal & Maarten van Doorn

€ 17,95

Wbooks

Hardback

2016-06-21

dut

Niet leverbaar

De Haagse Canon

A.C. van Gaalen & G.E. Mahieu

€ 9,90

Lakerveld, Uitgeverij

Hardback

2006-12-14

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Herinneringen van een oorlogskind 1940-1945

Aevert de Ruijter & Wout van der Toorn

€ 15,00

Tienstuks

Hardback

2018-08-20

dut

Niet leverbaar

Van verdediging naar bescherming

 

€ 39,95

Nieuwe Haagsche

Hardback

dut

Niet leverbaar

De verdwenen buurt

I.B. van Greveld

€ 22,25

Nieuwe Haagsche

Paperback / softback

dut

Niet leverbaar

Schuilen in Den Haag

Kees van Leeuwen & Sandra van Lochem & Rutger Noorlander & Colette Cramer & Peter Sikma

€ 27,00

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Hardback

2017-07-11

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Onder den vrijen hemel

Gerlach, Diederik & Postmaa, Casper

€ 22,50

Eindeloos Uitgevers

Boek

2016-11-05

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Den Haag ontijdelijk

C. Gout, Ph. Peters, D. Gerlach

€ 35,00

Nieuwe Haagsche

Hardback

dut

Leverbaar

Sta stil, wandelaar

Marjanne Hulsman & Henk Ambachtsheer & Rita Hulsman & Kees Stal

€ 29,95

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Hardback

2013-06-18

dut

Niet leverbaar

De Marathon in Den Haag

Charles Brussee & Peter De Looff & Marlon Van Delden & Theo Van Daalhoff

€ 25,00

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Hardback

2019-10-14

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Lokatie En dan nu de polonaise

D. Gerlach

€ 59,50

Trespassers

Hardback

2008-09-05

dut

Leverbaar

Hagenezen die er mochten wezen

Jan-Hendrik Bakker & Pieter Broeke, van den & Wim Willems & Herman Rosenberg

€ 24,50

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Paperback / softback

2016-06-23

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Tijl Beckand: Je komt Den Haag niet uit

Vincent de Vries

€ 21,99

Inside

Paperback / softback

2019-10-31

dut

Niet leverbaar

Bakkie pleuâh

Milene van Arendonk

€ 24,95

Milene van Arendonk

Hardback

dut

Niet leverbaar

Beekwater

René Karels

€ 13,50

U2pi BV

Paperback / softback

2019-06-03

dut

Tijdelijk niet leverbaar

Jean Cavalier's opstand in de Cevennen

Louise van Wassenaer

€ 17,99

Conserve, Uitgeverij

Paperback / softback

2018-05-26

dut

Leverbaar

Op deze plek te staan

G. Vennema

€ 12,50

U2pi

Paperback / softback

2018-11-16

dut

Niet leverbaar

F. Bordewijk

José Buschman

€ 9,90

Bekking & Blitz uitg.

Hardback

2015-11-10

dut

Niet leverbaar

Louis Couperus

José Buschman

€ 9,90

Bekking & Blitz uitg.

Hardback

2014-10-16

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Ruwe bolstâh

Ruud Doevendans

€ 12,50

Parata

Paperback / softback

2019-07-12

dut

Niet leverbaar

Niks geteisem !

Eva Hofman & Diederick Klein Kranenburg & Wim Willems

€ 19,95

Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De

Paperback / softback

2011-11-24

dut

Niet leverbaar

Loopjongen van de penoze

Gerard Wessel

€ 21,99

Just Publishers

Paperback / softback

2019-10-29

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

De kookschool van Oom Iwan

Trudy van der Wees

€ 19,95

Uitgeverij De Muze

Hardback

2018-11-01

dut

Leverbaar

Altijd wat met Ajax

Jan-Hermen de Bruijn

€ 20,00

Nederlandse Sportboeken Club

Paperback / softback

2019-05-09

dut

Leverbaar

De Nabeschouwing 2018-2019

Redactie Haaglanden Voetbal

€ 17,50

Nederlandse Sportboeken Club

Paperback / softback

2019-07-25

dut

Niet leverbaar

Van Wetzel en Moen tot Grünholz en Blok

Pieter Donath & Nico Mos & Tom Scholten & Chris Willemsen

€ 15,00

Nederlandse Sportboeken Club

Paperback / softback

2018-10-04

dut

Niet leverbaar

Blikkie terug

Willemsen, Chris

€ 25,00

Chapter One

Hardback

dut

Niet leverbaar

Je had erbij moeten zijn

Martin van Zaanen

€ 20,00

HollandRidderkerk B.V.

Paperback / softback

2019-04-01

dut

Leverbaar

Hoe vaak maak je dat nou mee?

Martin Van Zaanen

€ 20,00

Nederlandse Sportboeken Club

Paperback / softback

2019-09-23

dut

Leverbaar

Co Brandes

Kees Rouw

€ 42,95

nai010 uitgevers/publishers

Hardback

2018-12-11

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Sportstad Den Haag

Theo Bollerman

€ 20,00

HollandRidderkerk B.V.

Paperback / softback

2019-06-11

dut

Leverbaar

Van EMMA en Wals tot Coeland en VES

Ton Van Rijswijk

€ 20,00

HollandRidderkerk B.V.

Paperback / softback

2019-10-18

dut

Leverbaar

aupa en auma plùis

Dick Bruna

€ 6,95

Bornmeer, Uitgeverij

Hardback

2017-07-22

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Nijntje an zei innut Haags

Dick Bruna

€ 6,95

Bornmeer, Uitgeverij

Hardback

2017-07-22

dut

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.